AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, CHP ve MHP’nin kendi içinden Cumhurbaşkanı aday çıkaramadığını eleştirirken, “MHP, CHP trenine vagon olmuş; CHP de Pensilvanya’nın uydusu olmuş. Binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete ama millet o kıyamete gitmeyeceği için o trenden iniyor ve AK Parti’nin trenine biniyor. Kılıçdaroğlu yalancı görmek istiyorsa, şaibeli adam görmek istiyorsa, tutarsız adam görmek istiyorsa aynaya baksın” dedi.

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde partisinin temmuz ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Abdülhamit Gül, muhalefet partilerini Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden eleştirdi. Gül, mahalle baskısının daniskasını CHP’nin yaptığını savunarak, “Gelin siz de Tayyip Erdoğan’ın etrafında yeni Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi hep beraber kurmak için omuz omuza mücadele edelim. Sizler de gelin aynı çatı altına; hayır. Sadece bunların tek derdi istemezlik. Bizim istemediğimiz bir adamın etrafında kimse birleşmesin. Mahalle baskısı diye itiraz ettikleri AK Parti iktidara geldiğinden beri daniskasını, mahalle baskısını CHP yaptı. Onlardan değilsen kutuplaştırılıyorsun, onlardan değilsen diktatörsün” dedi.

Abdülhamit Gül, kimsenin milleti hizaya getiremeyeceğini ifade ederek, “Ama hala bunlar bu hakaretleri yapıyorlar, demokrasiden bahsediyorlar. Bakın geçtiğimiz günlerde ne dedi bu Kılıçdaroğlu, ‘Oy vermeye tıpış tıpış gideceksiniz’ dedi. Bu milleti kimse hizaya çekemez arkadaşlar. Bu millete kimse talimat veremez. Bu millete kimse dayatmada bulunamaz. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" diye konuştu. Gül, Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirirken, şöyle konuştu:

“Kılıçdaroğlu yalancı görmek istiyorsa aynaya baksın, şaibeli adam görmek istiyorsa aynaya baksın, tutarsız adam görmek istiyorsa aynaya baksın. Aynada kendisini görür, bütün bu vasıflar kendisinin üzerindedir. Bakın MHP, ya onlar değil mi 12 eylül öncesinde birbirlerini mahvettiler. Yazık değil mi o hayatını kaybeden gencecik yavrulardan bir özür dileyin bari. Kalkıyorsunuz CHP, MHP el ele veriyorsunuz bir tane aday çıkaramıyorsunuz. Rahmetli Türkeş’in kemikleri sızlıyor. MHP, CHP trenine vagon olmuş; CHP de Pensilvanya’nın uydusu olmuş. Binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete ama millet o kıyamete gitmeyeceği için o trenden iniyor ve AK Parti’nin trenine biniyor.”

İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Gül, daha sonra partisinin İl Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde verilen iftar yemeğine katıldı. Gül, iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada ise Suriye ve Filistin’deki ölümlere dikkat çekti, İsrail’e tepkisiz kalan ülkelere tepki gösterdi. Gül, Türkiye’nin Suriyelilere kucak açtığını anlatarak, şöyle dedi:

“Bakınız 1492 yılında Osmanlı Devleti, Yahudiler Avrupa’dan sürülürken başka bir ülkeye mensup diye ‘Ben bunu ülkeme, vatanıma almayım’ demedi. ‘Bu insan yurdundan sürülmüş, ben bu kapıları buna açarım’ dedi. Bugün Suriyeli mülteciler, kendi ülkelerinde zulme uğradığı için sizler kapılarını açtı. Gaziantep, bütün Türkiye kapılarını açtı. Çünkü bizler bu gelenekten, anlayıştan geliyoruz. Biz mazlumun dinine bakmayız. Hatta zulmeden Müslüman olsa bile onun da karşısında oluruz. Bugün geldiğimiz nokta maalesef Müslüman zulme uğruyorsa bütün dünya sessiz kalıyor. Ama Türkiye doğruları söylemiştir ve doğruları söylemeye, Hakk’ın ve halkın yanında olmaya devam edecektir. Birilerinin dediği gibi ‘Tıpış tıpış’ diyerek milleti hizaya çekip, adam yerinde saymayarak ‘İşte göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, ne anlar bunlar. Devlet başkanını bunlar mı seçecek?’ diye küçümseyen bir anlayış değil, milletin iradesine güvenen kazanacaktır.”

FOTOĞRAFLI