Bülent TATLI/SUŞEHRİ (Sivas), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, seçimlerde sandık hileleriyle seçim sonuçlarının değiştirilebileceği yönündeki iddialar konusunda, "Her türlü tedbiri alıyoruz. Böyle bir şeye cesaret edeceklerini sanmıyorum" dedi.
Partisinin seçim bürosu açılışı için Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, sandıklara müdahale edilerek seçim sonuçlarının değiştirilebileceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdem, parti olarak neticeleri şansa bırakmayacaklarını belirterek şöyle dedi:
"Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandıklarda teşkilatın ciddi bir hakimiyet sağlayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Şu andaki bütün yoğunluğumuz sandık başında görev alan arkadaşlarımızın zamanında göreve başlaması ve gün boyu orada bulunması yönünde. Sağlıklı bir netice alınması için gerekli tedbirlerin alınmasını biz sağlıyoruz. Gerekli eğitimler yapıldı, arkadaşlarımızın seçim bittikten sonrada oradaki tutanağı alarak bağlı olduğu ilçeye, ile ulaştırmak gibi bir görevi var. Biz inşallah Türkiye genelinde 200 bine yakın sandıktaki tutanakları toplayarak seçim kurulu neticeleri ilan etmeden biz ilan edeceğiz. Elimizdeki bilgilerle, belgelerle zaten onları biz takip ediyoruz. Ola ki yanlışlık yapmaya birileri tevessül ederse anında tedbir alırız. Bu noktada kimsenin şüphesi olmasın."
'CESARET EDECEKLERİNİ SANMIYORUM'
Bu konudaki varsayımları önemsemediklerini dile getiren Erdem şunları kaydetti:
"Biz her türlü tedbiri teşkilat olarak, parti olarak alıyoruz. Tesadüflere de bırakmayız. Şimdi gerek Yüksek Seçim Kurulu, gerekse ilçe seçim kurullarında bir takım şaibeler olur-olmaz bunların üzerinde durmanın anlamı yok. Zaten teşkilat olarak biz gereken tedbiri aldıktan sonra onlar ne yaparsa yapsın. Böyle bir şeye de tevessül edeceklerini, cesaret edeceklerini sanmıyorum."

BT(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)