Mutlu YUCA/BOLU, () - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Soma’daki maden faciası sonrasında şirket yetkililerinin günler sonra gözaltına alınmasına tepki göstererek, "300 kişinin can verdiği bir yerde bu kadar gün geçtikten sonra ancak adımlar atılmasını gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.
Bolu’da bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenleyen Ercoşkun, Soma’daki maden faciasının ardından firma yetkililerinin olaydan günler sonra gözaltı alınmasına tepki gösterdi. Ercoşkun, şunları söyledi:
"Yolda bir trafik kazası olsa ve Allah korusun bu kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetse emniyet güçlerinin ya da savcılığın yapacağı ilk iş sürücüyü gözaltına almak olur. Ama 300 kişinin can verdiği bir yerde bu kadar gün geçtikten sonra adımlar atılmasını gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Böylesine önemli bir meselede bu kadar farklı bilginin uçuştuğu bir yerde niye acaba bu şekilde yavaş adımlar atılıyor bunu da merak ediyorum. Hazırlamış olduğumuz meclis araştırma önergesinde tüm bu noktaları en ince detayına kadar yazmaya çalıştık ki olay tüm detayıyla ortaya konulsun. Bu konuda da gayret sarf etmeye devam edeceğiz."

MY(MÇ/SS) (FOTOĞRAFLI)