AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarıyla ilgili, “Bu muhalefet için büyük bir hezimettir. Bunlara büyük bir ders olmuştur” diye konuştu.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, beraberinde İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile birlikte AK Parti Merkez İlçe Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin 10 Ağustos'ta yeni bir döneme girdiğini söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, seçime Yalova'da teşkilat olarak çok çalıştıklarını belirtti.
“Bizler ve ülke büyük bir sınavdan, büyük bir siyasi mücadeleden geçtik” diyen Coşkun, “Cumhuriyet tarihinde siyasi tarihimizde ilkleri yaşadık. Bu ilkleri de başarıyla tamamladık. Dolayısıyla biz bunun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ama dikkat ederseniz zafer sarhoşu falan değiliz. Çünkü alışığız. Bunları çok yaşadığımız için, böylesine seçim sonuçları, Adalet ve Kalkınma Partisi için yabancı olduğumuz sonuçlar değil” dedi.
Yalova ve Türkiye genelinde seçime katılımın yüksek olduğunu belirten Vekil Coşkun, katılımın daha yüksek olabileceğini de kaydetti. Coşkun, şöyle devam etti:
“İlk turda sonuca gitmek bizim için çok önemliydi. 14 parti resmen destek verdikleri bir çatı oluşturdu. Bunun bir de gayri resmi destekçilerini düşünün. Ak Parti'nin karşısında hepsinin bir parti olmadığını gördük. Hepsinin toplamı bir Ak Parti edemedi. Çatı fena çöktü. Çatının altında kalanların durumu nedir bilmiyorum, herhalde yoğun bakımdalar. Bu muhalefet için büyük bir hezimettir. Bunlara büyük bir ders olmuştur. Milletin değerlerinden uzak kalmanın hatta bazen alay etmenin ne demek olduğunu anlamışlardır. Bu milleti bağrına basanla bu millete mesafeli duranın, aslıyla çakma olanı herhalde anlamışlardır. Anlamamışlarsa inşallah 2015 yaklaşıyor bir daha anlatırız. İşimiz bu. Erinmeyiz yorulmayız."

FOTOĞRAFLI