AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'daki terör faaliyetlerinin DEAŞ ile benzerlik taşıdığını söyledi. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Çelik, CHP ile yaşanan özür polemiğiyle ilgili de Eren Erdem'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Ömer Çelik, AK Parti MYK'sı sonrası açıklama yaptı. Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlara da değinen Çelik, terör örgütünün bölge insanına yaptığı baskının DEAŞ ile benzerlik gösterdiğini söyledi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini de söyleyen Çelik, HDP'ye çattı, hendek siyaseti savunanları ve gettoları destekleyen çağrıları ibretle izlediklerini ifade etti. Çelik düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi;

"Camilerin yakılmasını savunması kuşkusuz kabul edilemez. Bütün bunlar vatandaşlarımızın gözü önünde olmaktadır. Özgürlükçü bir

Eli kanlı Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde yeri yok. Bu süreci gözlemlemeye devam ediyoruz.

siyaset peşinde koşanların, hendek peşinde koşan bir siyasete dönüşmesi herkesin gözü önünde olmaktadır.Türkiye'nin demokratik kazanımlarını hiç kimse geri çeviremeyecektir. Şuanda yürütülen mücadele vatandaşlarımızın demokratik kazanımlarını koruyan bir mücadeledir.

TÜRKİYE MUSUL'DAN ASKER ÇEKİYOR MU?

Orada DAEŞ ile mücadele yürütülmektedir. Bir takım terör örgütlerinin hedefinde bir kamptır. Kamptaki unsurlarımızı korumak noktasında adım atabiliriz. Türkiye hiçbir şekilde oraya Merkezi Hükümetin rahatsız olacağı bir şekilde konuşlanma yapmamıştır.

RUSYA İLE YAŞANAN UÇAK KRİZİ

Rus uçağının düşürülmesinden sonra "Sovyetik propaganda" faaliyetin ortada dolaşması meşru bir faaliyet olarak düşünülemez. Türkiye ve Rusya ilişkileri, Rusya'daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür, bunları aşacak tarihsel derinliğe ve bir gelecek perspektifine sahiptir."

EREN ERDEM'İN İFTİRASI SİYASAL DEĞİL PSİKOLOJİK

Bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da DAEŞ'in elindeki sarin gazını Türkiye'nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz. Eren Erdem'in iftirası, siyasal değil psikolojik bir boyut "
Eren Erdem'in özür dilemesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti parlamento mensubu olarak bu iftirayı attığı için, milletimizden ve Meclis'ten özür dilemesi gerekir."