Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA () - AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar BOTAŞ ve Enerji Piyasası Kurulu'nun doğalgaz ihalesi yaptığını belirterek, "Özel sektörün yapamadığı yerlerde doğalgazı devlet eliyle yapacağız" dedi.
Torba tasarıda yer alan 117'nci madde hakkında da bilgi veren Çelebi, "Doğalgaz ihalelerinde, rantabl olmadığı için bizim gibi doğalgazın geçtiği küçük illere doğalgaz gelmiyordu. Şu anda Ağrı Çeçen Üniversitesi'nde ve Ağrı Şeker Fabrikası'nda doğalgaz kullanıyoruz. Doğalgaz, İran'dan gelip Ankara'ya kadar gelmesine rağmen, biz il olarak yararlanamıyorduk. 3 AK Parti milletvekili ile birlikte Sayın Başbakanımızdan istirhamda bulunduk. Sayın Başbakanımız yerel seçim nedeniyle Ağrı ilimize geldiğinde orada da hemşerilerimize, kardeşlerimize müjde verdiler. Bundan sonraki süreçte, özel sektörün doğalgazı götüremediği illere doğalgazı devlet eliyle götüreceğiz. Biz bunu üyesi olduğum Plan Bütçe Komisyonu'nda önerge ile tasarıya ekledik. Önerge verdiğimiz saatte HDP yoktu, HDP haricinde AK Parti, MHP ve CHP'li milletvekillerinin hepsi olumlu oy kullandı. Bundan sonraki süreçte özel sektörün yapamadığı yerlerde doğalgazı devlet eliyle yapacağız" diye konuştu.
FİİLİ BAŞBAKANLIK DEVİR TESLİMDEN SONRA BİTİYOR
YSK'nın kesin sonuçları ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın düşeceği yönündeki söylemler için Çelebi, "Bize göre öyle bir şey yok. YSK cuma günü kesin sonuçları açıklayacak ama devir teslim yapıldıktan sonra fiili Başbakanlık sona eriyor" dedi.