KARABÜK'ün Safranbolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Necdet Aksoy, parti içinde kendisi de dahil bakanlara kadar pek çok kişinin cemaatle iç içe olduklarını söyledi. Aksoy, "İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Ama şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda soruları cevaplandırdı. Bir gazetecinin yaklaşık 3-4 ay önce Amerika'ya giderek Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini hatırlattığı Başkan Aksoy, siyasete girmeden önce kardeşinin cemaatle ilişkileri olduğunu, belediye başkanı olduktan sonra da bunun devam ettiğini söyledi. Kardeşinin 10-15 yıldır cemaatle iç içe olduğunu ve gönül bağı bulunduğun belirten Başkan Aksoy, kendisinin de bir kaç ay önce Amerika'da Gülen'i ziyaret ettiğini, hatta bazı gazetecilerin de orada olduğunu ifade etti. Safranbolu'da AK Parti'den yeniden aday adayı olan Başkan Aksoy, şöyle konuştu:
"AK Parti içinde siyaset yapan pek çok arkadaşımızın bakanlara kadar oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Ama şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Ben yerelde bu ayrışmanın içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz ve beraber yaşayacağız. Türkiye'nin bu dinamik gücüne hep beraber tekrar sahip çıkacağız. Onun için ben yerelde böyle bir ayrışmayı çok tasvip etmiyorum. Ayrışmaya sebebiyet vermemek için de her türlü gayreti gösteriyorum. Biz birleştirici olmak zorundayız. Biz yerelde herkes ile beraber olmak zorundayız."