AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İsrail'in saldırısına sessiz kalan Birleşmiş Milletleri (BM) eleştirerek, "Böylesine dramatik durumda bile sesiz kalmanın ötesinde bir kısım destekler veriliyorsa Birleşmiş Milletler'i lağvetmek gerekir" dedi.
Bayram nedeniyle seçim bölgesi Adıyaman'da bulunan Ahmet Aydın, kentte çeşitli temaslarda bulundu. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ahmet Aydın, dünyanın gözü önünde İsrail vahşeti ve Filistin dramının yaşandığını söyledi. İsrail'in terör devleti olduğunu ifade eden AK Partili Ahmet Aydın, "Savaşta bile işleyen kurallar vardır. Savaşta masum insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastalara dokunulmaz, hastaneler, ibadethaneler bombalanmaz" dedi.
İsrail'in savaş suçu işlediğini dahası BM'ye yönelik saldırılarının bile söz konusu olduğunu kaydeden Aydın şunları söyledi:
"Bu kadar acı bir tablo, bu kadar vahşet varken haksız ve hukuka aykırı bir şekilde, uluslararası hukuku, savaş hukukunu dahi çiğneyerek insan katlediliyor. Ama dünyanın çıtı çıkmıyor. Uluslararası toplum sessizliğini muhafaza ediyor. İsrail uluslararası toplumlarda o güçlü devletlerden de bir nevi sessiz kalarak destek mi alıyor? Soruyorum; Birleşmiş Milletler ne iş yapar? Özellikle sormak istiyorum ve bunun sorgulanması lazım. Birleşmiş Milletler'in, Güvenlik Konseyi'nin varlık nedeni nedir? Arap Birliği ne yapıyor? Avrupa Bilirliği, NATO ne iş görüyor? Böylesine dramatik durumda bile bir ülkenin milleti katledilirken eğer duyarsız kalıyorlarsa hatta sesiz kalmanın da ötesinde bir kısım destekler veriliyorsa kusura bakmayın Birleşmiş Milletler'i lağvetmek gerekir. Bu şekilde BM'den bahsedilemez."
"İHSANOĞLU CİDDİ KİŞİLİK BULANIMI YAŞIYOR"
AK Partili Aydın, Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişilik bunalımı yaşadığını ve çatı adaydan çok çete aday olabileceğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Bir defa Ekmeleddin İhsanoğlu ciddi bir kişilik bulanımı yaşıyor. Ben sormak istiyorum; hani diyor ya 'biz çatı adayız, arkamızda 9-10 tane parti var'. Yani bir defa bu çatı tek başına CHP'nin çatısını dahi kapatamadı. Orada ciddi sıkıntı, açıklık var. Parti sözcüleri 'kesinlikle bizim haberimiz yoktu' diyor. Bu olsa olsa çatı adaydan öte çete aday olabilir. Bir çetenin adayı ve CHP'ye ve MHP’ye dikta edilen bir proje adayıdır. Filistin, Mısır, Suriye konularındaki söylemlerine bakın. Bir bakıyorsunuz zafer işareti yapıyor, bir bakıyorsunuz bozkurt işareti yapıyor. Şimdi ben soruyorum Ekmeleddin İhsanoğlu’na; kardeşim senin dünya görüşün nedir? Siyasi düşüncen nedir? Sağcı mısın, solcu musun? Sağına bakıyor sağcı oluyor, soluna bakıyor solcu oluyor. Önüne bakıyor ilerici oluyor, arkasına bakıyor yobaz oluyor. Böylesine bir aday. Kişilik bulanımı yaşayan akşam başka sabah başka. Kılıçdaroğlu’na yakışır tarzda bir aday. İkide bir fikir değiştiriyor. Bir taraftan 'Cumhurbaşkanı yol ile köprü ile uğraşmaz' diyeceksin, diğer taraftan 'ekmek için Ekmeleddin' diyeceksin."

FOTOĞRAFLI