AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, partiden istifa eden İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’in iddiasıyla ilgili olarak, liman operasyonunu yürüten savcıdan leri sürüldüğü gibi dosya istemediğini öne sürdü.
AK Parti’nin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden istifa ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın “Savcı Öz, Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak” tweetini hatırlatıp, liman operasyonunda savcıdan dosyayı istediğini ileri sürdü. Çetin’in iddialarına Ak Parti İzmir Milletvekili Aşlık yanıt verdi. Savcıdan dosya istemesinin sözkonusu olmadığını beliten Aşlık, şöyle konuştu:
“Hiç ilgisi yok. İşin aslı şu. Milletvekili Çetin benim attığım tweetle ilgili konuştu, 'neden İzmir’deki dosyada senin de ilişkin mi var' dedi. Ben de onun üzerine bu tip şeyleri ilişkisi olanlar yazamaz. Bizim hikayemiz temiz. Daha önceki süreçte de kimsenin söyleyemediklerini söyledim. Aziz Kocaoğlu’nun yargılanmasında da Genelkurmay eski Başkanı’nın tutuklanmasında da düşüncelerimi sağduyuyla ifade ettim. Hukukçuyum, ekmeğimi avukatlık yaparak kazandım. Benim vicdanım neyi söylememi istiyorsa ona göre konuşurum, konjonktüre göre konuşmam. Yanlış adama laf attın' dedim.”

ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)