AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım'ın partisinden istifa etmesine tepki gösteren Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, "Milletvekilinin partiden istifası diye bir şey olmamalı, yasal düzenleme yapılarak milletvekilliği düşürülmelidir" dedi.
Savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmanın 26 Aralık'ta elinden alınmasına tepki gösteren Ak Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, bu tepkisini Twitter üzerinden "Savcı Muammer Akkaş'a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez" tweet'iyle dile getirmişti. Bu paylaşımıyla dikkat çeken Yıldırım, bugün Ankara'da Ak Parti'den istifa ettiğini açıkladı.
'DIŞARIDA KALARAK BİR ŞEY DÜZELTİLEMEZ'
Yıldırım'ın istifasına ilk tepki seçim bölgesi Burdur'dan geldi. Ak Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, "Üzgünüm, sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Sonu böyle olmasaydı güzel olurdu. Dışarıda kalmakla bir şey düzeltilemez. Gördüğü yanlışlıklar varsa içeride kalarak düzeltmeliydi. Kolay olanı seçmek en basit yoldur. Basit mülahazalarla ülkeyi yangın yerine çevirmenin kimseye faydası olmadığını yaşadığımız süreçte gördük" dedi.
Milletvekillerinin istifalarıyla ilgili yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Ekici, "Milletvekilinin partiden istifası diye bir şey olmamalı. Yasal düzenleme yapılarak milletvekilliği düşürülmelidir" diye konuştu.