DENİZLİ’nin Buldan İlçesi’nin yedi yıldan bu yana belediye başkanlığını yürüten Mustafa Fahri Şevik, AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyince, partisinden istifa edip Demokrat Parti’ye (DP) geçti. DP İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle parti rozetini takan Şevik’in, Buldan Belediye Başkan Adayı olduğu da açıklandı. Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ali Emre’nin de DP’nin Çivril İlçesi adayı olduğu duyuruldu.
Buldan’dan çok sayıda vatandaşın da katıldığı toplantıda konuşan DP İl Başkan Vekili Aykut Yıldırım, DP’nin kökleri sağlam bir parti olduğunu, yerel seçimde en iyi adaylarla Denizli halkının karşısına çıkmak istediklerini belirtti. Yıldırım, “AKP Hükümeti Türkiye’yi büyük sıkıntılara soktu. Ekonomik konularda, hukuk, adalette Türk halkı büyük sıkıntılar sorunlar yaşıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı tutanak tuttuktan sonra mı güvenini kaybetti? İktidar olanlara göre bir hukuk istemiyoruz. Başbakanın oğlunun savcıya ifade vermeye gitmemesi Türkiye vatandaşlarının adalet önünde ne kadar eşit olduğunu gösteriyor. AKP’den kurtulmadıktan sonra bu sıkıntılardan da kurtulamayız. Denizli’de ilkeli olarak halka hizmet edecek adaylarla yola çıkıyoruz” dedi.
Yeniden aday gösterilmediği için AK Parti’den istifa ederek DP’ye geçen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ise yedi yıldan bu yana Buldan’a hizmet verdiğini belirtip, “Buldan’da yaptıklarımız ortada. 7 yılda 70 yılda yapılacak hizmetlerimiz oldu. Siyaseten yaşadığım zor günlerden sonra Demokrat Parti’nin bana gösterdiği şefkatli teveccühe teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törene katılan Buldanlıların 'Buldan seninle gurur duyuyor' tezahüratları arasında parti rozetini katan Şevik, AK Parti’den yeniden aday gösterilmemesini de “Alan çatışması” sözleriyle değerlendirdi.
Çivril'den adayı gösterilen Kızılcasöğüt Belediye Başkanı DP'li Ali Emre de 10 yıldır belediye başkanı olduğuna dikkati çekip, seçimleri kazanması halinde ilk hizmetinin 70 bin nüfuslu ilçeye hamam yapmak olacağını söyledi.
DP, Çardak İlçesi'nde Alaattin Tagay'ı, Baklan İlçesi'nde de Celal Tuğji’yi aday göstermişti.