BİNGÖL'de AK Parti tarafından yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, partisinden istifa ettikten sonra seçimlerde Saadet Partisi'nden (SP) Belediye Başkan adayı oldu.
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yerel seçimlerde partisinin kendisini başkan adayı göstermeyince önceki gün AK Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. Atalay, bugün Genç Caddesi üzerindeki SP il binası önünde yaklaşık bin kişinin katıldığı törenle SP'ye katılıp, başkan adayı oldu. SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez'in de buluduğu törende konuşan Atalay, halkın kararıyla Saadet Partisi'ne geçtiğini söyledi.
Başkanlığı sürecinde taahhüt ettiklerinin yüzde 90 oranında tamamladığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
"Niçin Saadet Partisi'nden aday oldum? Buraya nasıl geldik? Kısaca bunu özetlemek istiyorum. Ben 2009 yılında belediye başkanı seçildim. Ve 5 sene boyunca aday olduğum zaman sizlere bazı taahhütlerde bulunmuştum. Onlardan bulun fotokopi ile çoğaltın ve önünüze koyun bir bakın, oraya baktığınız zaman Allah'ın izniyle yüzde 90 bir gerçekleşme göreceksiniz. Biz neyi söz verdiysek onu yaptık. Bu taahhütlerle sizlere geldim dedim ki yeniden hizmete talibim. Tabi kendileri paraşütle gelen bazı insanlar, yeni paraşütçüleri bu memlekete getirmek suretiyle, Bingöl halkını bir yığından ibaret gördüler. Haş Bingöl halkı hiçbir zaman yığın değildi. Bingöl halkı Kenan Evren'in cuntasına karşı dimdik ayakta durarak Türkiye'nin en yüksek 'hayır' oyunu verdi. Ve yine Bingöl halkı bütün siyasi seçimlerde dayatmalara karşı her türlü tavrını mertçe, delikanlıca ortaya koydu ve Türkiye'de ses getirdi. Bütün referandumlarda bütün seçimlerde Bingöl, tavrını haktan yana, adaletten yana koydu."
AK Parti'den aday gösterilmedikten sonra halkla istişare içerisinde olduğunu ifade eden Atalay, "Aday olmadığımı öğrendiğim andan itibaren bana bu süreçte dualarıyla, gözyaşlarıyla destek olan bu hemşerilerim ne derse ben de onu aynen yapacağım. 'Bu, Bingöl'e yapılmış bir haksızlıktır' dediler. 'Saadet Partisi'nden aday ol' dediler. Talebimi olumlu yönde ilettim. Buradan adaylığımızı sizlere ilan ediyoruz. Şu Bingöl'de devam eden hizmet sürecini kesintiye uğratmasınlar" dedi.