AK Parti'den 30 milletvekili ve MYK'nın 6 kadın üyesi Van'a çıkarma yaptı. Ak Parti heyeti Van Gölü kıyısındaki Edremit İlçesi'nde kahvaltısı yaptı. Şehir merkezinde esnafı ziyaret eden heyet, vatandaşlara karanfil dağıttı.
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati başkanlığında Van'a gelen 36 kişilik heyeti Ferit Melen Havalimanı'nda Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve partililer karşıladı. Edremit İlçesi'nde göl kıyısında kahvaltı yapan heyet adına Nurettin Nebati gazetecilere açıklamalarda bulundu. Van'da parti çalışmaları için bulunduklarını belirten Milletvekili Nebati, Van depremi sonrası hükümetin yaptığı çalışmaları görmek istemeyenlerin olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalarla depremden sonra Van'da büyük bir değişimin olduğuna ifade etti.
"SEÇİMLER KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE OLMALI"
Barış sürecinin getirdiği rahatlığa dikkat çeken Milletvekili Nebati, bu rahatlama ve kardeşliği paylaşmak için Van'a geldiklerini söyledi. Nebati,"30 Mart'a bir şey kalmadı. Türkiye'nin her mahallesinde bir heyecan yaşanıyor ve bu heyecan Van'da da kendini belli ediyor. Dikkat edin AK Parti o kadar büyük bir gruba sahip ki, yüzde 10'una bile tekabül etmeyen 30 milletvekiliyle adeta bir partinin milletvekili sayısı kadar arkadaşımızla Van'a geldik. Burada seçimlerin nasıl olması gerektiği konusunda arkadaşlarımız kanaatlerini bildirecekler. Seçimler kardeşlik hukuku içinde, demokratik teamüllere uygun olmalı. Sandıklar konulduğu ana kadar herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, iradesini yansıtabileceği bir süreç olmalı. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık, kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız" dedi.
Basın açıklamasının ardından şehir merkezinde gruplar halinde esnafı ziyaret eden milletvekili ve kadın üyeler 30 Mart yerel seçimler için destek istediler. Ak Partili heyet sorunlarını dinledikleri esnafa karanfil verdi.