AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz'ın memleketi Ordu'da partisinden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması, partililer arasında heyecan yarattı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eski İçişleri Bakanı AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin ile AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz arasındaki adaylık yarışına son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Enver Yılmaz'ın açıklaması kentte heyecan yarattı. Milletvekili Yılmaz, aday adaylığı sürecinde birlik beraberlik örneğiyle herkese örnek olduklarını belirterek, "Bundan sonra da aynı kararlılıkla seçimlere hazırlanıp Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağız" dedi.
2 dönem Ordu'da milletvekilliği yapan 43 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Enver Yılmaz, 2011 genel seçimlerinde İstanbul'da milletvekili seçilmişti. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkanlığı görevinde bulunan Enver Yılmaz, 2004 yılından bu yana belediye başkanlığı görevinde bulunan CHP'li aday Seyit Torun'a karşı büyükşehir belediyesini kazanmak için mücadele edecek.