AK Parti Manisa İl Teşkilatı, büyükşehir ve ilçelerde belediye başkan adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı.
Manisa Atatürk Spor Salonu’nda, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarının belirlenmesi için 2 bin 810 delege sandık başına gitti. Salona büyükşehir adayının belirlenmesi için 6, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için de 17 sandık konuldu. Delegeler büyükşehirin 3, Şehzadeler’in 4, Yunus Emre’nin 5 ve diğer 15 ilçenin 53 aday adayı arasından isim belirlemek için sabah erken saatlerden itibaren oy kullanmaya başladı. Temayül yoklamasına büyükşehir adaylığı konusunda ismi geçen AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yanı sıra diğer AK Parti milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ da katıldı.
Temayül yoklamasını takip etmesi amacıyla görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, kesin belediye başkan adaylarının kasım ayı sonu veya aralık ayı başında belli olacağını dile getirdi. Uğur, “Arzu ediyoruz ki AK Parti olarak en doğru adayları tespit eder, neticede 2014 seçimlerinden de AK Parti 1’inci olarak çıkar. Bu temayül yoklamasında diğerlerinden farklı olarak herhangi bir liste yok. Delegeler kimi başkan olarak görmek istiyosa onun adını yazıyor. Bu değişik bir temayül yoklaması oluyor” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur da temayül yoklamasının ardından 12-13 Kasım tarihlerinde anket çalışması yapılacağını açıkladı.
Temayül yoklamasında oy kullanan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, gazetecilerin “Sizin isminiz çıkarsa nasıl bir yol izleyeceksiniz?” sorusuna, “2015 yılına kadar partimde milletvekiliyim. Ancak emaneti veren hemşehrilerimizin hizmetimizin devamını büyükşehirde yapmamız yönünde bir düşüncesi varsa ve bu milletimizin kararını sayın başbakanımız bize tebliğ ederse büyükşehir belediye başkan adayı olurum” diye yanıt verdi.
Temayül yoklamasını ardından sandıkların açılmadan AK Parti Genel Merkezi’ne gönderileceği belirtildi.