GÜRSEL TEKİN : EN DOĞAL HAKKINIZI KULLANIYORSUNUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, CHP Genel Merkezi önüne gelen CHP Milletvekili Kamer Genç'i protesto eden AK Parti Ankara İl Kadın Kolları'nı "Hoşgeldiniz, buyrun burası sizin de eviniz, çayımızı, kahvemizi de için" diye karşıladı

CHP Genel Merkezi önünde önlem alan polislere, "Müdahale etmeyin" diyen Tekin, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan ile birlikte protestocu kadınlara "En doğal hakkınızı kullanıyorsunuz" diye seslendi. Tekin protestocu kadınlara CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de yaptığı konuyla ilgili açıklamayı ve duyarlılığını da hatırlattı.

Kadınlarla birlikte gazetecilere de açıklamalarda bulunan Tekin, "En meşru haklarını kullanıyorlar. Dileğimiz odur ki, Türkiye'nin dört bir tarafında da insanlar özgürce protesto haklarını kullanabilsinler. Tabii, bunları kendisine hak sayıp ama, bir başka siyasetçinin kadın bedeni üzerine hakaret yaptığında aynı protestoyu yapmayanları, sessiz kalanları da şiddetle kınıyorum" dedi.

Gürsel Tekin, "Bizim hep misafirimiz olur. Bu hanımlar sürpriz misafir oldu. Biz misafirperver bir ülkenin yurttaşlarıyız. İnsanların en demokratik, en doğal hakları vardır. Bunları kullanması gerekir ama sadece bu alanda değil her alanda kullanılması gerektiği inancı içerisindeyim" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kapımız herkese açık. Hele kadın arkadaşlarımız, kadın kardeşlerimiz gelmişse Türkiye'nin şu an ki siyasi ortamında onları dinlemek, onlarla sorunları paylaşmak, her alanda kadının sosyal hayatta yerini alması için çalışmak bizim zaten görevimiz. O yüzden bütün arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Konuşuruz, değerlendiririz. İnsanların yetkilerini dile getirmeleri çok doğal. Her alanda protestonun hukuka saygılı bir şekilde gerçekleşmesi zaten bizim talebimizdir. Her alanda da bu konuyu konuşmaya, görüşmeye, kadınlar üzerinden kadın vekiller üzerinden yapılan siyasete erkek eline, erkek şiddetine karşı olan görüşlerimizi paylaşmak dileğindeyiz. Şu an Türkiye'de kadın bedeni üzerinden kadın-erkek eşitliği üzerinden giden bir yapı var ve kadın sorunları her güm çığ gibi büyüyor. Biz CHP kadın kolları olarak, Gezi direnişinde, Ankara'da, ODTÜ'de olduğu gibi bu konuda çok duyarlıyız. Mecliste bir erkek dili var zaten. Daha önce bizim partili kadın ve vekillerimizin düştüğü ve karşılaştığı bir şiddette söz konusu" dedi.