İZMİR'de 3.5 yıldır AK Parti İl Başkanlığı yapan Ömer Cihat Akay, Genel Merkez'in isteği üzerine salı günü yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa dilekçelerini vereceklerini söyledi. Tüzüğe göre yeni yönetim atanıncaya kadar partiyi İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican yönetecek.
İzmir'de 41 aydır AK Parti İl Başkanlığı yapan Ömer Cihat Akay, cuma günü Genel Merkez'in daveti üzerine Ankara'a gitti. İzmir'de birkaç ilçe yönetiminde revizyon yapılacağı için davet edildiğini düşünen Akay'a, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "İzmir il yönetimi olarak istifanızı verin" dedi. Akay da Soylu'ya, "Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 ay 10 gün kaldı. Yeni siyasi hedefler için görevimi seçimin ardından bırakmayı düşünüyordum" dedi. Akay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte salı günü yapacakları toplantıda istifa dilekçelerini İzmir İl Koordinatörü olan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'e vereceklerini belirterek, yeni görev alacak başkana her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Akay, Soylu'ya il başkanlığı için isim önerisinde bulunmadığını da vurguladı.
'EVLADIM GİBİ OLMUŞTU'
İzmir'de 41 aydır il başkanlığı yapan Akay, bu göreve sevgiyle bağlandığını bir çocuğunu kaybeder gibi üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Bu görev evladım gibi oldu. Sevgiyle bağlanıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Verilmiş görevin sorumluluğu ile elimizden gelen gayreti gösterdik. İki seçim geçirdik, iki büyük miting yaptık. Teşkilatlardaki birlik ve beraberliği sağladık. İlçelere en az 10 kez gittik. Partiyi bir üst basamağa taşıdık. İl Başkanlığı binasını periştijli bir mekana getirdik. Parti üye sayısını 180 binden aldık 420 bine ulaştırdık. Siyaset Akademisi'ne İzmir'de 580 kişi katıldı ki bu bir rekordur. AK Parti'nin görünürlülüğü attı. İzmir siyasetine farklı bir soluk getirdik. Kavga etmeden fikirlerin rahatça paylaşabildiği bir ortamı oluşturduk. Kimseyle ağız dalaşına girmedik. Görevimin şuuru ile makamımı iyi temsil ettim. Benim siyasi düşünceme ortak olmayanlar da bunun böyle olduğunu söyledi. Makam ve mevkiler gelip geçici. Bu koltukların emanetçisiyim. Başka arkadaşlar gelebilir. Biz hiçbir zaman koltuktan güç almadık, koltuğa güç vermeye çalıştık. Görev adamıyız. Bugün bu makamda varsak yarın da nefer olarak çalışırız. Gelecek olan arkadaşımız isterse ona yardımcı olurum. Bu çocuğun büyümesinde katkıda bulunabiliriz."
Parti tüzüğüne göre il yönetimini istifasının ardından yeni yönetim atanıncaya kadan İzmir İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı olan Bülent Delican, Cemal Öztürk ve Ömür Kabak'la birlikte partiyi yönetecek.

ED(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)