Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa eden Ömer Cihat Akay, partide düzenlediği son toplantıda gözyaşlarına hakim olamadı. Akay, başarısız oldukları için değil 43 ildeki revizyon kapsamında istifa ettiklerini, yeni il başkanı atanırken teşkilat görüşünün alınacağını söyledi. Akay'ın yerine atama yapılıncaya kadar İl Hakem ve Demokrasi Heyeti Başkanı Bülent Delican oturacak.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa eden Ömer Cihat Akay, başkan yardımcıları Atilla Kaya, Ahmet Şimşek, Melek Eroğlu, Kazım Erten ile birlikte basın toplantısı yaptı. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve Akay'ın oğlu Mücahit Akay da katıldı. Akay, kendilerini bulundukları makamın sahibi olarak görmediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Dört yıldır sürdürdüğüm AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini dün itibariyle sona erdirdim. Genel Merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk. Emaneti aldığımız yere, partimizin Genel Merkezi'mize iade ettik. Makam ve mevkiler insanlar için bir imtihan yeridir. Günümüzde makam sahibi birçok kişinin düştüğü vahim hata, bu makamın geçici olduğunu görememek, bir emanet şuuru ile hareket edememek ve buranın sahibi gibi davranmaktır. Bütün makamlar geçicidir. Baki kalan halka ve hakka yapılan hizmetlerdir. Biz hiçbir zaman kendimizi bulunduğumuz makamın sahibi olarak görmedik. Biz bulunduğumuz makamın emanetçisiydik, günü geldiğinde o emaneti iade edeceğimizin de bilincindeydik. Bizler, dünyaya dünya kadar, ukbaya ukba kadar değer veririz. Dünyadaki tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunun bilincinde olarak hareket ederiz. Bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı görevimizi gönül rahatlığı ile bıraktık, huzurluyuz ve rahatız."
"BU DAVA SAHİPSİZ, ÖKSÜZ KALMAZ"
Akay, önündeki metini sesi titreyerek okuyarak yaptığı konuşma sırasında oldukça duygulandı. Ağlamaklı olan Akay, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bütün canlılar, bütün isimler fanidir. Ama bizim millete hizmet davamız bakidir. Sayın Başbakanımız, 'Dava, eğer isimlerle var olursa isimlerle de yok olur. İlkelerle, hedeflerle, tasavvurla var olan davalar geçmişten gelir, geleceğe doğru ilerler' der. Bizden önce bu davayı, bu hareketi omuzlayanlar vardı. İnşallah kıyamete kadar da bu dava sahipsiz, öksüz kalmayacaktır. İsimler, rütbeler, makamlar değişir ama dava şuuru oldukça, davayı taşıyacak yürekli kadrolar oldukça Allah'ın izniyle kervan, uzun ince yolda yürüyüşüne devam eder. İnşallah bu kervan çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Bizim o konuda gönlümüz çok rahattır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum."
"SADE ÜYE OLARAK MÜCADELE ETMESİNİ DE BİLİRİM"
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa eden Ömer Cihat Akay, gözünün arkada kalmayacağını, nefer olarak çalışacağını belirterek, şöyle konuştu:
"13 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. Millete hizmet yolunda, hakkı üstün tutma noktasındaki duruşumu hiç bozmadan, hep bir istikamet üzerine yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim. AK Parti'de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi bugün sade bir üye olarak yapacağımın bilinmesini isterim. Şartlar ne olursa olsun, bu necip milletin tarihi medeniyet yürüyüşünde sadakatle saf tutmayı şeref addedeceğim. Bu yolda aşkla yürümeye, partime bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Bugün geldiğimiz noktada gözümüz asla arkada kalmayacak. İzmir'de iyi yetişmiş, donanım sahibi, liyakatli, AK Parti aidiyetiyle bezenmiş, millete hizmet etme davasının şuurunu bünyesinde taşıyan teşkilat mensuplarımız var. Bizim kazandığımız tüm seçimlerde, elde ettiğimiz tüm başarılarda onların sadakati, vefası, gece gündüz demeyen yoğun mesaisi vardır."
"CUMHURBAŞKANLIĞI'NI ERDOĞAN HAK ETMİŞTİR"
Akay, cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olması gerektiğini öne sürerek, 3 dönemden bu yana Başbakanlık tecrübe ve başarısı yanında, iç ve dış imajı, liderlik vasıfları ile çok sert geçen, referandum sayılan seçimlerdeki kişisel başarısı ve mücadelesiyle Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak ettiğini anlattı. Akay, "Kendisinin bu konuda vereceği karar ne olursa olsun bizler nefer olarak yanında olacağız ve canla başla çalışarak Cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti adayının kazanmasını sağlayacağız" dedi.
"KRİTER BAŞARI YA DA BAŞARISIZLIK DEĞİL"
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan yönetimiyle birlikte ayrılan Akay, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken yeni il başkanı atanmadan önce İzmir koordinatörlerinin kente gelerek teşkilatın görüşünü alacağını söyledi. Akay, başarısız oldukları için değil 43 ildeki revizyon kapsamında istifa ettiklerini ileri sürerek “Bu yapılan çalışma sadece İzmir için değil. Yeniden yapılanma kapsamında Genel Merkez'in aldığı bir karar. Buradaki kriter başarı ya da başarısızlık değil. Parti cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ilçe kongreleri başlayacak daha sonra il kongresi ve 2015 genel seçimleri olacak. Bu süreçte görev alacak il başkanının teşkilatı kendisinin yapması sağlanacak. Kendi ekibini kendi kuracak. Ben neferim partim bana bundan sonra ne görev verirse onu yaparım. Yeni il başkanı içerden de olabilir dışardan da olabilir" dedi.
Akay'dan boşalan koltuğa İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican oturacak. Yeni il başkanı atanıncaya kadar Delican'ın yanısıra Ömür Kabak ve Cemal Öztürk de görev alacak.

ED(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)