AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, amatör lige düşen Ceyhanspor'un dayanışma gecesinde MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'a tepki gösterirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini kınadı.
AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, yönetim kurulu üyeleriyle birilikte Hekimevi'nde düzenlediği toplantıda 15 Mart'ta gerçekleştirdikleri mitinge 100 binin üzerinde katılım olduğunu söyleyip, verdikleri destekten dolayı Adanalılara teşekkür etti. Sosyal medyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemeye gelenlerin sayısı konusunda küçümseyen yorumlar yapıldığını hatırlatan Fikret Yeni, bu mitingin Adana'nın siyasi tarihinde bir rekor olduğunu, fotoğrafların 'montaj' iddialarının da komik kaçtığını ifade etti. Yeni, miting için meydandaki yılbaşı ağacının belediye tarafından kaldırıldığını, havuzun da üzerinin kalaslarla kapatıldığını, önceki haliyle kıyaslanan fotoğraflarla akılların karıştırılmaya çalışıldığını, ancak bunlara Adanalıların gülüp, geçtiğini kaydetti.
MHP'Lİ SÖZLÜ'YÜ KINADI, AYIPLADI
Fikret Yeni, 14 Mart akşamı Ceyhanspor'un Sheraton Otel'deki dayanışma gecesinde MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhanspor'un şikeyle küme düştüğünü ima eden Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'a tepki gösterirken Başbakan Erdoğan'a söylediği sözleri ayıpladı.
Fikret Yeni, bu gecede Hüseyin Sözlü'nün Kaymakam Gürbüz Karakuş'un oturduğu masaya öfkeyle yürüyüp "Hakkın var mı? 30 Mart'ı bekliyoruz. Siz kimsiniz? Şu geceyi kirletmeye hakkın var mı senin? Kızıyla, oğluyla hırsızlık yapan Başbakanlar telefonda yakalanmadılar mı bu memlekette? Siz onların sözcülüğünü yapmıyor musunuz?" diye bağırmasına sert tepki gösterdi.
İsim vermeden Hüseyin Sözlü'yü eleştiren Fikret Yeni, "Bir siyasi partinin büyükşehir belediye başkan adayının, Sayın Başbakanımız ve ailesiyle ilgili çok galiz ifadeleri var. Ben bu aday arkadaşımızın söylediği sözleri sadece kendine yakıştırıyorum. Daha ağır ifadeleri terbiyem ve bağlı olduğum partinin ahlaki temayülü elvermediği için ifade etmek istemiyorum. Ama kendisi çok daha ağırlarını hak ediyor. Adanalıların gönlünde o ağır ifadeler mutlaka karşılık buluyordur" dedi.
'DEVLET BÜYÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMELİ'
Sözlü'nün 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Ceyhan ilçesini doğru dürüst yönetmeyi beceremediğini öne süren Yeni, şöyle devam etti:
"Bir seçim arifesindeyiz, demokratik bir yarış içindeyiz. Öncelikli olarak bir devlet büyüğüne saygı göstermeyi bilmesi lazım. Eğer demokratik yolla bir yere adayım diye vatandaşın önüne çıkıp oy istiyorsan, öncelikli olarak o vatandaşın oy vererek bir yerlere getirdiği devlet büyüğüne karşı davranmayı öğrenmen lazım. Haddini bilmen lazım. Elindeki 150 bin nüfuslu bir şehri yönetmeyi beceremeyen birisinin 2 milyon 200 bin nüfuslu bir şehri yönetmeye talip olurken, biz ona 'kardeşim haddini bil nereye talip oluyorsun' demedik. 'Bu senin demokratik hakkın' dedik. Ama kendisi haddini aşmaya başladı. O arkadaşımız inşallah bundan sonra haddini bilir. Çünkü biz huzur içinde bir seçim atlatmak istiyoruz. Birilerine cevap vererek terbiye sınırlarını aşmak istemiyoruz. İnşallah kendisi bundan sonra böyle bir şeye meydan vermez. Ak Parti'nin bir bireyi olmaktan öte bir Adanalı olarak, hemşehrimizin devlet büyüğümüze, Başbakanımıza böyle ifadede bulunmasını yakıştıramıyorum. Kendisini bundan dolayı ayıplıyorum. İnanıyorum ki kendi partisi de bu ifadeleri kabul etmiyordur. Umarım, bu ifadeleri kullanan aday arkadaşımızın haddini bilmesini temin ederler. Zaten Adanalılar, ona 30 Mart'ta haddini bildirecektir. Bundan en ufak bir tereddüdümüz yok. Acaba 30 Mart yaklaştıkça, kaybedeceğini anladığı için mi, onun telaşıyla mı böyle yapıyor? Bu arkadaşımıza da demokratik çerçevede, ahlaki çerçevede, centilmence bir seçim olması için en azından çaba göstermesini rica ediyorum."

BY(BK/AAA)(FOTOĞRAF)