AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Fethullah Gülen ile ilgili konuşmasından sonra konusunda teşkilatta ve kentte tepki olmadığını söyledi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın geçen Pazar günü Fethullah Gülen'i hedef alan konuşma sonrası başkan yardımcısı ile 2 yöneticinin istifa ettiği iddiaları üzerine AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç bir açıklama yaptı. İl yönetiminde 12 başkan yardımcısı, 50 yönetim kurulu üyesi ile 50 yedek üye bulunduğuna dikkati çeken Murat Kılıç şunları söyledi:
"Partimizde yaklaşık 1,5 yıldır yönetim kurulu üyeliği yapan Nihat Arslan bir ay önce meclis üyeliğine aday olacağı için istifa etti. Ekonomi işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Akif Kara ile yönetim kurulu üyesi Fevzi Şanal'ın neden istifa ettiklerini sormadık. İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya teşkilatta ve Erzurum'da kesinlikle hiçbir tepki yok. Bir kısım medya yanıltıcı haber yapıyor. Sayın Ala Erzurum'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Bakanımıza hem partide, hem de aday tanıtım toplantısında sevgi seli gösterildi." 
Murat Kılıç, Bakan Ala'nın konuşmasında hizmete gönül verenlerle, bir hizmetin içinde yuvalanmış mihrakları ayırdığına işaret ettiğini söyledi. Kılıç, şöyle devam etti:
"Bu konuşmayı istismar etmeye çalışan mihraklar için el insaf diyorum. Konuşmasını bir kere daha dikkatli şekilde okumaya davet ediyorum. Türkçeyi iyi okuyan herkes şunu bilir ki bu ifadelerin hiç birisinde Hoca Efendinin ne ismi var, ne de kastediliyor. Kastedilen şey paralel yapıdır. Paralel yapıyı kastederek 'Sen aradan çekil. Gerçekten samimi olan insanların duygularını da istismar etme' deniliyor." NK(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)