Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, ()- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gezi Parkı olaylarını birinci yıldönümünde değerlendirirken, "Görünen şu ki; aslında ağaçlar, bir çevre duyarlılığı bahane. Gelişen, güçlü Türkiye’yi hazmedemeyenler, Türkiye’ye yönelik emelleri olan, içeride ve dışarıdaki bir takım güçlerin ve odakların, Türkiye’yi kasteden eylemlerin olduğu ortaya çıkıyor" dedi.
Yalova'da yarın yenilenecek olan Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Yalova'ya gelip partililerle yürüyüş yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarını, birinci yılında değerlendirdi.
Gezi parkı olayları nedeniyle, İstanbul’da alınan önlemleri değerlendiren Gül, “Geçtiğimiz sene İstanbul’da 3-5 ağacın yer değişmesini bahane ederek, Türkiye’de çok acı istenmeyen olaylar oldu. Üzerinden bir senelik süre geçtikten sonra görünen şu ki; aslında ağaçlar, bir çevre duyarlılığı bahane. Gelişen, güçlü Türkiye’yi hazmedemeyenler, Türkiye’ye yönelik emelleri olan, içeride ve dışarıdaki bir takım güçlerin, odakların Türkiye’yi kasteden eylemlerin olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye ekonomisine 100 milyar doların üzerinde zarar veren çok acı istenmeyen olaylar yaşandı. 6 kardeşimiz, vatandaşımız hayatını kaybetti. 1 polis kardeşimiz hayatını kaybetti" diye konuştu.
Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı seçim sürecine gittiğini de hatırlatan Gül, 30 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde, vatandaşların yüzde 45,5 oranda oy vererek partisine destek verdiğini söyledi. Ağustos ayında yapılacak seçimlerde, halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçeceğini söyleyen Abdülhamit Gül, göstercekleri adayın 77 milyon kişiyi temsil edeceğini ve ilk turda kazanacaklarını savundu.
Şu anda bazı provokatörlerin Gezi olaylarını bahane ederek terör hadiselerinin tekrarlanmasını istediklerini kaydeden Gül, "Bizim sağduyulu vatandaşlarımız buna kesinlikle izin vermeyecektir. İl Emniyet güçlerimiz bu konuda gerekli tedbirleri almışlardır. İnşallah bir sıkıntı olmaksızın bu süreç atlatılacaktır" diye konuştu.

SG-(FK/AAA)(FOTOĞRAF)