Coşkun YAMAN/BALIKESİR, ()- BALIKESİR AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD), ziyaret edip, projelerini anlattı.
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 6 Aralık'ta Balıkesir'de seçim çalışmasını başlatan  Uğur, o günden bu yana Balıkesir'le birlikte ilçeleri, köyleri tek tek ziyaret ediyor. Uğur, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD) toplantısında projelerini anlattı.
Balıkesir'in 30 Mart'taki seçimlerle birlikte büyükşehir olacağını hatırlatan Uğur, şöyle dedi:
"Demokrasi, seçim ne kadar güzel bir şey. Hesap veriliyor, projeler anlatılıyor. Hele Balıkesir büyükşehir oldu, bütün belediye başkan adayları, siyasiler projelerin peşinde. “Acaba Balıkesir'i nasıl büyütürüz, nasıl geliştiririz, Balıkesirliler’in ekmeğini nasıl büyütürüz' diye bir yarıştalar ve geliyorlar Balıkesirliler’e hesap veriyorlar. İşte büyükşehir olmak bir medeniyet, gelişme, büyüme projesi. Balıkesir'in büyükşehirle birlikte gelirleri artacak. İl genelinde toplanan, genel bütçe vergi gelirlerinin yüzde 5'i değil yüzde 6'sı büyükşehire gelecek. Belediyelerin bütçeleri büyüyecek, gelirleri artacak, hizmet kalitesi artacak, hizmet maliyeti azalacak. İmar bütünlüğü sağlanacak."
VATANDAŞ HESAP SORABİLECEK
Büyükşehir ile birlikte halkın artık hesap sorabileceğini vurgulayan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hizmet atanmışlar tarafından değil, seçilmişler tarafından verilir. Bakın bu da önemli. Büyükşehir bir hesap verme sorumluluğu getiriyor. Hizmeti götüreceksiniz, oy isteyeceksiniz, ona göre de hizmet edeceksiniz. Bugüne kadar kırsaldaki hizmetler Özel İdareler, valilerin ve kaymakamların eliyle yapılıyordu. Fakat siz valimize veya kaymakamımıza hesap sorabiliyor musunuz? Hayır soramıyorsunuz. Ama bakın milletvekilleri, başkanlar, seçilmişler sizin ayağınıza geliyor. Bakın bundan sonra da büyükşehir ile birlikte hem hizmet gelecek hem hesap soracaksınız."
"VEKİL OLARAK 11 YILDA NE YAPTIN?"
Kendine yöneltilen "Edip Uğur milletvekili olarak Balıkesir'e ne yaptı?” sorusuna da yanıt veren Uğur, sanayici olduklarını, yatırım yapıp, istihdam sağladıklarını, üretim ve ihracat yaptıklarını belirterek, "Bunun dışında milletvekili olarak sizlerin vekili olarak da sorumluluklarımız var. Bir tarafta mecliste yasama görevimiz var, bir taraftan da Balıkesir'in yatırımlarını takip ediyoruz. Balıkesir'in yolu, hastanesi, okulu, üniversitesi, tıp fakültesi gibi konuları takip ediyoruz. 11 yıl içinde Balıkesir'e yapılan yatırım 10.2 milyar lira. Bunun içinde ulaşım, sağlık, adalet, kültür, turizm, gençlik, spor ve benzeri yatırımlar var" dedi. Uğur, projeleri hakkında da işadamlarına 11 ana başlık altında bilgi verdi. Edip Uğur, seçilmesi halindeki bazı projelerini ise şöyle sıraladı:
Cazibe Merkezi: Balıkesir'e yakışan güzellikte olacak cazibe merkezinde botanik parkı, buz pateni pisti, su kayağı alanı, dinlenme üniteleri de de hizmet verecek.
Çay Deresi Kanalı: Yıllardır ihmal edilmiş olan Çay Deresi ıslah edilerek, sandalların yüzeceği, tüm çevresi yeşille, gezinti ve dinlenme alanları ile donatılmış eşsiz güzellikte bir kanala dönüştürülecek.
Kültür Sanat Merkezi: Büyük kentlerde görülebilen muhteşem bir kültür merkezi tiyatrosu, konserleri ve resitalleriyle Balıkesir'in kültür dünyasında bir atılım gerçekleştirecek.
Beş yıldızlı turistik otel: Balıkesir'in en önemli ihtiyaçlarından biri olan otel çağdaş mimarinin en gelişmiş teknolojsiyle inşa edilecek.
Fuar ve festival kompleksi: Fuar, festival ve sergi salonlarından, misafirhane ve motellerden oluşacak kompleks yerel ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak.
Çamlık projesi: Çamlık Tepesi yeni bir proje ile tüm Balıkesirlilerin kullanımına uygun hale getirilecek.
Şehiriçi banliyö hattı: Balıkesir kentiçi ulaşım projesi Gökköy'den başlayarak, Yıldız mahallesi, Bahçelievler, Gar, Küçük Sanayi ve terminal istasyonları üzerinden TOKİ'ye uzanacak.
Körfezray: Çanakkale-Küçükkuyu'dan başlayarak Edremit, Burhaniye, Gömeç üzerinden Ayvalık'a uzanan ulaşım projesi Ayvalık'tan sonra Bergama bağlantısı ile tüm Ege'ye ulaşacak.
Balıkesir Lojistik Projesi(BALO): Balıkesir Lojistik projesi ile Balıkesir bir liman kentine dönüşecek.
Karayolları: Otoyollarla Balıkesir kesişme merkezi olacak.
Köy yolları: Büyükşehirin imkanlarıyla bütün köy yolları sıcak asfalt olacak
Balıkesir Mesleki Eğitim Kurumları(BAMEK), Balıkesir Deniz Otobüsleri(BADO), Ulaştırma Koordinasyon Merkezi(UKOME), Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME), Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi(BAFKOM), Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri(BASKİ), Barınma Yardım Merkezi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Sportif A.Ş., Kültür A.Ş. de Uğur'un diğer hizmet projeleri arasında yeralıyor.

CY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)