BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İSLAM DÜNYASI NEREDE

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti cumhurbaşkanlığı seçim ofisi açılışının ardından Ak Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Su Otel’deki yemekte konuşan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, dünyanın oldukça zor günlerden geçtiğini, ciğerlerinin yandığını söyledi. Gazze’de insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Köse, “Küçük çocuklar sahilde katlediliyor. Ama dünya izliyor. İsrail bunu yapsa da, zalim yapsa da dünyanın bunun karşısında aldığı tavır bizleri derinden yaralıyor” dedi.

‘FİLİSTİN KONUSUNDA DÜNYA ÇİFTE STANDARTLI, İKİYÜZLÜ’

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ortadoğu’da yaşanan olaylara dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Mısır’daki darbe, Irak’taki terör olayları, yıllardır devam eden mezhepçi zulüm nedeniyle Suriye’de yaşanan dramın üstüne Filistin’de, Gazze’de katliamların başladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Ramazan ayının ruhuna ters düşen, ancak bazılarına yakışan bir şekilde Filistin’de Gazze’de katliamlar başladı. Hukuk, adalet, vicdan diyen insanlar bunu istedikleri gibi yorumluyorlar. Kendilerine gelince büyük kıyamet kopuyor. Filistin’de 300 kişi hayatını kaybetti. Bırakın ses çıkarmayı, bunun yanında yer alanlar oldu. Bu 300 sivil, Filistin’de değil de, Avrupa’nın her hangi bir yerinde ölseydi nasıl bir yankı yaratırdı? Çifte standardı, ikiyüzlülüğü çok gördüm. Bu çifte standardı, ikiyüzlülüğü kabullenemiyoruz” diye konuştu.

İSLAM DÜNYASINA ARAP ATASÖZÜ İLE SİTEM

Yaşananlara İslam dünyasının sessiz kaldığına dikkati çeken Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mübarek günde İslam dünyası nerede? Bosna’da sessiz kaldılar, Afganistan’da, Somali’de, Arakan’da yaşananlar akıllarına gelmedi. Şimdi de Filistinliler katlediliyor. İslam dünyasından ses yok. Arapların meşhur bir atasözü var; ‘Yaralı kartala sordular niçin bu denli hüzünlüsün? Beni vuran okun arkasında kardeşimin tüyleri var’ demiş. İşte Filistin’de akan kanı görmezden gelen İslam aleminin resmi de bu anekdotta. Başbakanımızdan başka siviller ölüyor diyen lider çıkmadı. İslam dünyası nerede? Bu konuda bildiri yayınlayan tek meclis bizim meclisimiz oldu.”

FOTOĞRAFLI