ŞANLIURFA eski Valisi ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, 2002 yılı Kasım ayının Türkiye'de demokrasi devriminin tarihi olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Valiliği görevinden istifa ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Celalettin Güvenç, sabah saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Yeni düzenleme ile büyükşehirlerin kenti planlayacağını anlatan ve bu kapsamda Şanlıurfa'nın da yeni dönemde büyükşehir belediyesinden yönetileceğini ifade eden Güvenç, "Yeni dönemde, büyükşehir yasasıyla çok önemli ve stratejik bir dönem başlıyor. Artık valiliklerimiz, emniyet ve asayişten sorumlu, devleti temsil eden makam durumuna geliyor. Şanlıurfa, yeni dönemde büyükşehir belediyesinden yönetilecek, büyükşehir belediye meclisi ve başkanlığı tarafından planlanacak. Büyükşehir belediye başkanı, bir yandan kırsaldaki sorunları azaltmaya çalışacak, diğer yandan il merkezi ve ilçelerimizin ekonomik, kültürel ve sosyal değişim ve gelişimine çaba harcayacak" dedi.
Milletin artık devletini yanında görmek ve idarecisinin kendisine değer verdiğini görmek istediğini ifade eden Celalettin Güvenç, bu nedenle Kasım 2002'nin demokrasi için devrim olduğunu söyledi. Büyükşehir yasasının taçlandırılmış bir adım olduğunu belirten Güvenç, şöyle konuştu:
"Ben biliyorum, bu millet artık devletini yanında görmek istiyor, idarecisinin kendisinin hizmetinde olduğunu görmek istiyor. İdarecisinin ve devletinin kendisine değer verdiğini görmek istiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gücüyle bütün bu mantalite ve paradigma değişimlerini müthiş bir iradeyle yapmasından kaynaklanıyor. Biz de o yolda ilerliyoruz. O yüzden ben diyorum ki; Kasım 2002 demokrasi devrimidir. Kasım 2002, Türkiye'de devlet ve kamu yönetimi anlayışını baştan sona değiştiren bir anlayıştır. Büyükşehir yasası da bunu taçlandıran son adımlardan bir tanesidir."