MARDİN'de AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, 'Kanal Mardin Projesi' ile Mardin'e adeta deniz getireceği vaadinde bulundu.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ak Parti'den aday adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, projelerini 3D teknolojisiyle anlattığı basın toplantısı düzenledi. Mardin'de belediye başkanlığını kazanacağına yürekten inandığını belirten Kahraman, şöyle dedi;
"Uzman bir ekiple hazırlanıyoruz. 3D tasarımlarına, görsellerinden tutun da yaklaşık maliyetlerine kadar bütün yönlerini en ince ayrıntısına kadar düşünerek hazırladık. Projelerimiz arasında en iddialı olduğumuz, Mardin Mezopotamya Ovası'nı sulayacak sulama kanalları üzerinde kuracağımız KanalMardin projesi ile Mardinimiz'e adeta deniz getirmiş olacağız. GAP sulama kanalları üzerinde yapılacak yeni bent kanal yolları ile oluşturulacak mesire ve dinlenme alanları oluşacak, böylece Mardinimizi bir dünya kenti yapacağız. Mardin-Kızıltepe-Nusaybin üçgeninde yapacağımız raylı sistemlerle ulaşım ağını güçlendireceğiz. Göreve geldiğimizde ilk önceliğimiz tarihi kenti UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne almak olacak. Bununla birlikte Mardin Kalesi'ni turizme açarak kaleden eşsiz güzellikteki Mezopotamya Ovası'ndan uzanacak teleferik hattı döşeyeceğiz."
Kahraman Mardin’de potansiyeli bulunan yenilenebilir enerji ve biyogaz tesisi kurma projesi hazırladıklarını da sözlerine ekledi.