AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Trabzon'da engelli personel alımıyla ilgili sınavın 27 Nisan’da yapılacağını söyledi.
Bu sabah Trabzon’a gelen Bakan İslam, Valiliği ziyaret ederek Vali Abdil Celil Öz’den bakanlığıyla ilgili çalışmalar hakkında brifing aldı. Engelli personel alımı hakkında  açıklamalarda bulunan Bakan Ayşenur İslam, iktidarı devraldıklarında ülke genelinde çalışan engelli personel sayısının 5-6 bin civarında olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu sayı şimdi 32 - 35 bin aralığında. Engelli arkadaşlarımızı çalışma hayatına kazandırabilmek için EKPSS denen bir sistemimiz var. Bu sınavı 2012 yılında yapmıştık. Bu sınav sonrasında pek çok yerleştirmeler oldu. Şimdi yeni bir sınav yapıyoruz. 2012 de sınava girenlerde bu sınava girebilir ama o süreçten beri diplomasını yeni alanlar, istihdama katılmak isteyenler de bu sınava girebilir. Ayın 24'ünde kayıtlar başlıyor ve 27 Nisan'da da sınav gerçekleşecek. 2012 yılında sınava giren arkadaşlarımız kayıt prosedürünü başlatmadan internet üzerinden kayıtlarını tekrar edebilir. Ne kadar kontenjan olacağına dair çalışmalarımız ise devam ediyor.”
Konuşmaların ardından Vali Öz, Bakan İslam'a gümüş işlemeli kahve fincan takımı hediye etti.
Bakan İslam daha sonra da, Trabzon’un Ak Partili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek bir süre görüştü. Bakan Ayşenur İslam’a burada da gümüş işlemeli tabak ve ibrik hediye edildi.