Nezir GÜNEŞ- Kadir ÜRÜNDÜ / MARDİN, () - BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, siyasetin hizmetlerle, demokrasi mücadelesiyle anılması gerektiğini belirterek, "Paralel devleti ilk biz dile getirdik, o zaman bize güldüler. Ama şimdi Başbakan bile paralel devletten söz ediyor" dedi.
Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, kentte esnafı ziyaret ederek, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için destek istedi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili adayı Süryani asıllı Februniye Akyol ve diğer adaylarla birlikte 1'inci Cadde esnafını ziyaret eden Türk, görev gelmeleri halinde yapacakları hizmetleri anlattı.
'PARALEL DEVLETİ İLK BİZ AÇIKLADIK'
Bir gazetecinin, "Son günlerde siyaset kasetler ile anılmaya başladı. Sizin de son Amerika ziyaretiniz ve Fethullah Gülen ile görüştüğünüz iddia ediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna Türk, siyasetin hizmetler ile anılması gerektiğini kaydetti. Paralel devleti ilk dile getirdiklerinde bunu ciddiye alınmadığını, şimdilerde ise bunun Başbakan tarafından bile dillendirildiğini belirten Türk şöyle konuştu:
"Aslında siyaset hizmetler ile anılmalı. Siyaset demokrasi mücadelesi ile gündemde kalmalı. Ama bugün siyaset çok kirli bir şekilde yapılıyor. Biz geçmişte uyarılarımızı yaptık. Paralel devleti ilk dile getirdiğimizde herkes gülmeye başladı. Bugün Başbakan'ın kendisi bile paralel devletten söz ediyor. Bizim ne kadar olaylar konusunda, halkın yaşadığı bu süreçleri ne kadar doğru belirlediğimizi bir ifadesidir. Bütün bunları söyledik. Tabi dünyada herkes ile görüşmeler yapılıyor. Ama biz demokrasiye inanan, çağdaş demokratik bir geleceği oluşturan, halkların kardeşliğini esas alan bir anlayışla meseleye bakıyoruz. Bu konuda kim bize yakınsa onlar ile görüşürüz, diyalog kurarız. Onun dışında kimseyle bir bağımız, bir şeyimiz yok."

NG,KÜ(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)