Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN(Mardin),() - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda tüm halkların ve sömürülenlerin de Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin Nusaybin'de bir düğün salonunda verdiği iftara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, iftarını açtıktan sonra Kürtçe yaptığı konuşmada Ramazan ayının barış ve halkların kardeşliğine vesile olmasını diledi.  Suriye'nin Rojava bölgesinde kirli bir savaş yürütüldüğünü belirten Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kürt halkı kendi topraklarında kendi namuslarını korumaya çalışıyor. Ama, görüyoruz ki çeteler büyük bir saldırı ile onların üzerine geliyor. Rojava'daki Kobane Kantonu'na yönelik yapılan saldırılar sadece Kürt halkına değil, orada yaşayan Arap, Süryani ve diğer halklara karşı da yapılıyor. Maddi ve manevi olarak Rojava halkı için tüm halklara birlik olma çağrısında bulunuyorum. Bugün açlıkla kendi onurunu korumaya çalışan bir halk varken, onlara el uzatmamak en büyük günahtır. Bunun için de bu Ramazan fitrelerimizi onlara verelim."
'DEMİRTAŞ'IN ALACAĞI SONUÇ ÇOK ÖNEMLİ'
Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Türk, HDP'nin adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda tüm halkların ve sömürülenlerin de adayı olduğunu söyledi. Barışçıl bir sürecin gelişmesi için Abdullah Öcalan'ın büyük bir çaba gösterdiğini kaydeden Ahmet Türk şunları söyledi:
"Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç, barışın kalıcı olması için çok büyük bir katkı sunacaktır. Bizler biliyoruz ki burada biz muhaliflerin ve demokrasi isteyenlerin gücü ortaya çıkarsa, bu gücün dışında, bu gücü dışarıda tutarak hiç kimse siyaset yapamaz. Kürtler ve demokrasi güçleri bu ülkede çözümün anahtarı olur. Geleceğin anahtarı olur. Bunun içinde bu seçim halkların kardeşliği için çok önemlidir."  
FOTOĞRAFLI