Eski Başbakanlardan, AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ilk kez Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde bir FETÖ ve 15 temmuz davası izledi. Ahmet Davutoğlu'nun izlediği dava ise Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin davaydı.

Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'de Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Silivri'de boy göstermesi zamanlama açısından manidar oldu. 2019 seçimleri öncesinde aktif olmaya başlayan Davutoğlu, duruşma çıkışında soruları yanıtladı. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Bu yürütülen diplomasi ve askeri harekat konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü haklı mücadelede bütün tarafların, bütün siyasilerin bir araya gelmesi lazım." dedi. 

ÇOK DOĞAL BİR ŞEY: Davutoğlu, bir gazetecinin, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin soruya şu karşılığı verdi:

-"Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bu son derece doğaldır. Hem iki dava arkadaşı olarak, yıllarca omuz omuza vermiş ve kader birliği yapmış iki dava arkadaşı olarak hem de değişik dönemlerde başbakan-dışişleri bakanı, cumhurbaşkanı-başbakan ilişkilerinde ortak devlet sorumlulukları üstlenmiş devlet adamları olarak böyle kritik süreçlerde konuşmamızdan, görüşmemizden, istişare etmemizden daha doğal bir şey olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızla da bu anlamda gündemdeki bütün konuları muhtevi, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine buradan bir kez daha bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik."