Tuncay BAYAR/ BİTLİS, () - BİTLİS’in Ahlat İlçesinde AK Parti adayı A.Mümtaz Çoban'ın kazandığı Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için BDP'nin yaptığı itirazı, İlçe Seçim Kurulu reddetti.
Seçim günü ilk gelen sonuçlar ve ilerleyen saatlerde BDP'nin adayı Abdurahman Doğar'ın, en yakın rakibi olan AK Parti Belediye Başkan adayı A. Mümtaz Çoban'ın az farkla önünde olması, BDP'lileri sevince boğdu. Cadde ve sokaklara çıkan bir çok BDP'li geç saatlere kadar araçlarla ilçe turu atıp, sevinç gösterisi yaptı.
Ancak pazartesi günü sabah saatlerinde İlçe Seçim Kurulu'nun AK Parti adayı A.Mümtaz Çoban'ın 4 bin 221, BDP adayı Abdurahman Doğar'ın ise 3 bin 934 oyda kaldığını bildirmesi, bir anda ortalığın karışmasına neden oldu. Ahlat İlçe merkezinde cadde ve sokaklara çıkarak gruplara ayrılan göstericiler, işyerleri ve resmi kurumlara zarar verdi. Bunun üzerine polis müdahale ederek grupları dağıtırken, BDP de İlçe Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali için itirazda bulundu.
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan BDP İlçe Başkanı Besim Baycan, seçimin iptali için İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın İlçe Seçim Kurulunca reddedildiğini belirterek, "Biz Avukatımızla birlikte seçime hile karıştırıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Örneğin bir sandıkta kayıtlı seçmenden fazla oy kullanılmış, bir sandıkta evet mührü kaybolmuş biz bunu tutanakla tespit edip, seçim kuruluna bildirdik. Yine de itirazımız kabul edilmedi. Bunun üzerine İl Seçim Kuruluna başvurumuzu yapacağız" dedi.

TB(FE/AAA)