İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cedet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimi için Ağrı'ya gelerek seçim çalışmalarına katıldı.
Ankara'dan bugün saat 12.30'da özel bir uçakla Ağrı'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i havalimanında AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ağrı Milletvekilleri Fatma Salman, Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız, Belediye Başkan adayı Hasan Arslan ve partililer karşıladı.  AK Parti İl Başkanlığına giden 3 bakan, 1 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundular.
İçişleri Bakanı Efkan Ala bir soru üzerine 30 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi 1 Haziran'da da yapılacak seçimlerde abartılmadan güvenlik önlemi alınacağını bildirdi. Bakan Ala, herkesin demokratik bir ortamda sandığa gideceğini ve istediği partiye oyunu verebileceğini söyledi. Üç bakan, parti binasından çıktıktan sonra Vali Mehmet Tekinarslan ile birlikte Abide Mahallesinde yaptırılan Kültür ve Kongre Merkezini gezdiler. Asansörü henüz yaptırılmayan 6 katlı kongre merkezini bakanlar yürüyerek dolaştı. Bu sırada merdivenleri çıkmakta zorlanan kişileri gören Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik gazetecilere dönerek, "Şimdi benimle birlikte 2 kez bu binayı inip çıkan kişiye manşetlik haber vereceğim" diye espri yaptı. Bakanlar daha sonra parti otobüsüyle şehir turu atıp çocuklarla sohbet ettiler.  Toplu programın ardından bakanlar ayrı ayrı esnaf ziyareti yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhuriyet Caddesinde ilk olarak bir tatlıcı dükkanına girdi. Bakan Ala, burada buzdolabının arkasına geçerek, ağzını eliyle kapatarak cep telefonuyla konuşurken, milletvekilleri tatlı yedi. ESNAF HASTANE DERDİNDE
Cumhuriyet Caddesinde gezen Bakan Ala'nın yanına gelen esnaf Nevzat Taşdemir, bir tahlil için bile Erzurum'a gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Efkan Ala, "Değer sizin takdir sizin. Yapamayacağımız şeyi söylemeyiz. Her şeyi de vaat edemeyiz. Biz size adam gibi ne yapabilirsek onu beğenirsin beğenmezsin, gideceksin sandığa. Benim söylediklerimi, benim vaat ettiklerime inanır beğenirsen oy verirsin. Beğenmezsen oy vermezsin. Şimdi seni dinliyorum" diye karşılık verdi.
Bunun üzerine esnaf Taşdemir, "Biz bir tahlil, anjiyo için Erzurum'a gidiyoruz. 12 yıldır AK Parki iktidarda, biz bütün seçimlerde AK Partiye oy vermedik mi? Sayın vekilim (Fatman Salman'ı göstererek) de burada. Bütün Türkiye'ye yaptınız, Ağrı'ya da yapın" dedi.
Esnaf Taşdemir'in isteğini dinleyen Efkan Ala, "Yaptıklarımızı saysam, daha uzun sürer. Şimdi sen bizim yapamadıklarımızı söyle. Hastaneyi yapacağız" dedi ve tokalaşarak ayrıldı.
  Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)