AFYON Jeotermal AŞ (AFJET) ile ilgili çeşitli belgelerle açıklama yapan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar Belediyesi'ni temsilen AFJET'te bulunan bir işadamına iltimas yapıldığını öne sürdü.
Yalçın Görgöz, İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın ortak olduğu AFJET ile ilgili çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Görgöz, CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, belediyeyi temsilen AFJET'te görev yapan işadamının lehine düzenlemelere imza atıldığını kaydetti.
AFJET Yönetim Kurulu'nda Afyon Belediyesi'ni temsilen bulunan kişinin aynı zamanda belediyenin eski otogar yerini sattığı, alacak kişileri de organize ettiğini aktaran Görgöz, şöyle dedi:
"Araştırdığımız kadarıyla otel, mermer ve inşaat (yap-sat) sektöründe çalışıyormuş. Adı geçen kişinin piyasaya hiç kalıp ve inşaat malzemesi satışı yapmadığı hususunda da bilgi aldık. Ama ne hikmettir ki yönetim kurulu üyesi beyefendi söz konusu AFJET olunca kalıp satası gelmiş, hem de ihaleye çıkmadan ve fiyat araştırması yapmadan. Kamu kuruluşu bir şirketin yönetim kurulu üyesi olan birinin ortağı olduğu firmanın kamu kuruluşu olan AFJET'e malzeme vermesi, fatura kesmesi suçtur."
AKRABALARDAN MALZEME Mİ ALINDI
Aynı yönetim kurulu üyesinin yeğeninin şirketinin de AFJET'e değişik tarihlerde fatura kestiğini iddia eden Görgöz, "Sürekli bu firmadan niye malzemeler alındı, niye bu fiyatlara alındı? Başka kimselerden teklif alındı mı? Yine yönetim kurulu üyesi birinin yakın akrabasından AFJET'e malzeme alınması ne kadar legaldir? Hatta bu gelen malzemeler ne kadar doğru miktarlarda ve nerede kullanılmıştır? diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)