Turgay İPEK-Zafer KUMRU/ERZURUM, () - ERZURUM'un Pasinler ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışı nedeniyle düzenlenen törende MHP'nin Pasinler ve Yakutiye belediye başkan adayları masa, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise sehpa üzerine çıkarak konuştu.
Pasinler ilçesinde MHP itribat bürosunun açılışı nedeniyle düzenlenen törene katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Millvetikili Oktay Öztürk, İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkan adayı Nurullah Özkılıç, coşkulu biçimde karşılandı. Seçim bürosunun açılışında vatandaşların görmesi için Belediye Başkan adayları Nurullah Özkılıç ve Yayha Savaş masa üzerine çıkarak konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise partililerin ısrarına rağmen masanın üzerine çıkmadı.
Masanın arkasına konulan sehpanın üzerine çıkarak konuşan Oktay Öztürk, bazı boyu uzunlardan memkelete her zaman fayda gelmediğini iddia etti. Ülkeyi yönetenlerin vatan evlatları yerine bakan evlatlarını düşündüklerini savunan Öztürk, "Biz hırsızı bakanlık koltuğunda ilk kez gördük" dedi.
Allah dostlarına dil uzatılmasını kabul etmemin mümkün olmadığına dikkati çeken Oktay Öztürk'ün bu sözlerine üzerine toplantıya katılanlar "Hocaya uzatılan eller kırılsın" diye slogan attı. Dünyada 3 kutsal şehir bulunduğunu, başbakanın doğduğu, yaşadığı ve milletvekili seçildiği şehirlerin de kutsal sayılmasını isteyenleri 'İktidar sarhoşları' olarak nitelendiren Oktay Öztürk, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan isim vermeden söz etti. Oktay Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2002 yılında kaderine razı hücresinde gün doldururken, aciz, korkak ve pısırık iken döktürdüğü kanda boğulacağı endişesiyle günlerini geçiren bir meczup bugün bir şahin olarak karşımıza çıktı. İşte bu iktidarın ihtiraslarının esiri olmasından dolayı bir türlü doymak bilmeyen mevki ve makam hırsından dolayı gidip onun önünde diz çöktüler, medet umdular, yardım dilediler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını sıfırladılar."

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)