KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde, AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Bünyamin Kılıç, aday gösterilmeyince istifa etti ve Saadet Partisi'nden (SP) Belediye Başkan adayı oldu. Kılıç'ın yanı sıra AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Cuma Doğan da partisinden istifa ederek SP'ye katıldı.
AK Parti Elbistan İlçe eski Başkanı Bünyamin Kılıç, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Ekinözü Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı oldu. Ancak AK Parti yerel seçimlerde Nursi Çeleğen'i başkan adayı olarak gösterdi. Aday gösterilmemesine kızarak AK Parti'den istifa eden Bünyamin Kılıç, katıldığı SP tarafından belediye başkan adayı gösterildi.
Düzenlenen törenle SP'den aday olduğunu açıklayan ve destek isteyen Bünyamin Kılıç, "Şanlıurfa’da ceket koysanız AK Parti’nin kazanacağı söylendi ama Urfalılar bağımsız bir başkan seçti. Demek ki istenildiğinde sonuç alınabiliyor. Ben buradan aday olunca çok farklı frenlerle karşılaştık. Şimdi birlik beraberlik içerisinde başkanlık için çalışacak ve Saadet Partisi'nin seçimleri kazanmasının mücadelesini vereceğiz" dedi.
Kılıç'ın ardından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Cuma Doğan da partisinden istifa etti. Doğan, istifasının ardından Kılıç gibi kendisinin de SP'ye katılacağını kaydetti.