ADANA Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında MHP adayı Hüseyin Sözlü, finale çok yaklaştı. Ancak rakibi Ak Parti ile aralarındaki çok az fark nedeniyle sandıkların tamamının açılması bekleniyor. Sandıkların yüzde 98.83'nün açıldığı Adana'da oyların yüzde 33.5'ini alan Sözlü'yü yüzde 31.89 ile Ak Partili Abdullah Torun izliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde bazı sandık sonuçlarına AK Parti'nin itirazı, MHP'nin merkez Yüreğir İlçesi Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram'ın da 7 sandığın mühürlerinin açılarak tutanakların değiştirildiğini öne sürmesi üzerine sandıkların yeniden sayılması nedeniyle kesin sonuç alınması gecikti. Toplam 1 milyon 456 bin 222 seçmenli Adana'da 5 bin 52 sandığın şu ana kadar 4 bin 999'u açıldı. Bu sandıklara göre, MHP adayı Hüseyin Sözlü'nün oy oranı yüzde 33.5, takipçisi AK Parti'nin adayı Abdullah Torun'un oy oranı yüzde 31.89. CHP'nin adayı Yıldıray Arıkan'ın oy oranı ise 24.81'de kaldı. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının nefes nefese devam ettiği Adana'nın ilçelerinde ise resmi olmayan sonuçlara göre, Çukurova'da CHP'li Soner Çetin, Seyhan'da CHP'li Zeydan Karalar, Karataş'ta CHP'li Boğaçhan Ünal, Kozan'da MHP'li Musa Öztürk, Karaisalı'da MHP'li Saadettin Aslan, Sarıçam'da MHP'li Bilal Uludağ, Feke'de MHP'li Ahmet Sel, İmamoğlu'da MHP'li Gazi Adamhasan, Pozantı'da MHP'li Mustafa Çay, Saimbeyli'de MHP'li Mustafa Şahin Gökçe, Yumurtalık'ta MHP'li Türkeş Filik, Yüreğir'de AK Parti'li Mahmut Çelikcan, Aladağ'da AK Parti'li Mustafa Akgedik, Ceyhan'da AK Partili Alemdar Öztürk başkan seçildi.
3 DÖNEM CEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORDU
Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun 49 yaşındaki Hüseyin Sözlü evli ve 3 çocuk babası. DSİ'de çalışırken istifa eden Sözlü, 3 dönemden bu yana Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

(OA/İD)