MHP VE AK PARTİ KURMAYLARI AKIN ETTİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin itirazlarının kabul edildiği Seyhan 3'üncü Seçim Kurulu'na MHP ve AK Parti'nin kurmayları akın etti. Seçim kurulu yetkilileriyle görüşme yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, sayım kararı alınan sandık sayısının 224 değil 114 olduğunu, bu sandıklarda da sadece geçersiz oyların sayıldığını, dolayısıyla 20 bin farklı sonucu değiştirmeyeceğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise açıklama yapmadan ayrıldı.
GERGİN SAATLER YAŞANDI
İtirazların kabul edildiği haberinin duyulmasının ardından Seyhan 3'üncü Bölge Seçim Kurulu'nun bulunduğu İsmet İnönü İlkokulu'nun önü hareketlendi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı okul yakınında MHP'li ve AK Parti'li gruplar okul önünde toplandı. Bu sırada MHP'liler, bazı AK Parti yöneticilerinin okula girdiğini öne sürüp, kendilerinin de girmesini istedi. Kapıyı zorlayan MHP'liler ile polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Gerginlik devam ederken, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı, Ali Halaman ve Konya Milletvekili Faruk Bal okula geldi. MHP'nin kurmayları, polisin beklediği kapıdan girip, seçim kurulu yetkilileriyle görüştü. MHP'liler içerdeyken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ile Mehmet Şükrü Erdinç de aynı okula geldi. AKP'lilerin binaya girmesinden kısa süre sonra MHP'liler dışarı çıktı.
'SEÇİMİN SONUCUNU ETKİLEMEZ'
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, okul önünde bekleyen yaklaşık 100 partiliden sakin olmalarını istedi. Vural, "Adana kararını vermiştir. Hüseyin Sözlü belediye başkanıdır. Bu iradeyi kimsenin değiştirmesi mümkün değildir. Ancak bazı soyut iddialarla itirazlar var. Seyhan 3'üncü Seçim Kurulu bu itirazlar nedeniyle 114 sandıkta geçersiz oyların sayılmasına karar aldı. Dolayısıyla bunun seçim sonucunu etkileyecek bir husus taşımadığı gayet açıktır. Geçersiz oylar sayıldıktan sonra bir an önce Hüseyin Sözlü'ye mazbatasını verilmesini bekliyoruz. MHP olarak Adanaların ortaya koyduğu iradeye sahip çıkıyoruz. Adanalıların iradesini kavasların değiştirmesine de izin vermeyeceğiz" dedi.
Vural diğer seçim kurullarına yapılan itirazların da reddedildiğini, Sözlü'ye mazbata verilmemesi için bir engel kalmadığını savundu. Vural'ın açıklamalarını MHP'liler alkışlarla karşıladı.
SOYLU YUHALANDI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise beraberindeki milletvekilleriyle birlikte okuldan çıkışında bir açıklama yapmadı. Soylu otomobile binerken, bazı MHP'liler yuhalayıp, tepki gösterdi. Öfkeli bir kişi Soylu'nun içinde bulunduğu otomobili tutunup "Hiç bir şey alamayacaksınız" diye bağırdı. Bu kişiyi polisler yakalayıp, uzaklaştırdı.
MHP'nin teşkilat yöneticileri de grubu sakinleştirip, dağılmalarını sağladı.

BY(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)