ESKİ Başbakan Yardımcısı ve AK Parti'nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener, dünyanın dört bir yanından gelen teröristlerin Irak ve Suriye'de çatıştıktan sonra kebap yemek için Türkiye'ye geçtiklerini ileri sürdü. Şener, "Başbakan'ın konuşmalarını dikkatli bir şekilde izliyorum. Neredeyse IŞİD'in adını ağzına alırken 'salavat' getirecek" dedi.
Tuzluca İlçesi'nde 'İmam Mehdi'yi anma programına katıldıktan sonra Iğdır'a geçerek esnaf ziyaretlerinde bulanan Abdüllatif Şener, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Suriye ve Irak'ta can, mal, namus güvenliğinin tamamen ortadan kalktığını söyleyen Şener, "Türkiye kendi eliyle terörist gruplarla komşu oldu" dedi. Başbakan Erdoğan'ı ve hükümetin politikalarını eleştiren Şener, şöyle konuştu:
"Başbakan'ın izlemiş olduğu Ortadoğu politikası sakattır, yanlıştır. İşte ittifak kurduğunuz örgütlerden biri sonunda geldi silahları size doğru yöneltti. Musul'u ve Türk Başkonsolosluğu'nu işgal etti burada bulunan 49 vatandaşımızı, diplomatımızı, görevlimizi esir aldı. Bu yetmedi Irak'taki çalışan işçi ve şoförlerimizi esir aldı. Başbakan'ın konuşmalarını dikkatli bir şekilde izliyorum. Neredeyse IŞİD'in adını ağzına alırken 'salavat' getirecek. Çok kibar, çok ince. Sanki karşısında bin yıllık bir devlet ve diplomasi tecrübesi olan bir bir ülkeden, bir devletten bahsedercesine büyük nezaket göstermeye özen gösteriyor. Şimdi sayın Başbakan'a soruyorum; Bu eli kanlı terör örgütüne karşı gösterdiğiniz bu nezaket ifadeleri ve üslup neyin eseridir? Hangi sebepten böyle davranıyorsunuz? Dünya bu örgütü gelmiş geçmiş en eli kanlı örgüt ilan etmişken siz hala bu canilere karşı bu ince diplomatik üslubu niçin sürdürürsünüz? Yoksa çok derin işbirlikler yaptınız geçmişte de sert ve ağır demeçler verdiğiniz zaman o geçmişteki işbirliğinizden bahseder de 'Mahcup olurum' diye mi korkuyorsun? Vaktiyle yaptığınız bazı iş birliğini itiraf etmesin, telaffuz etmesin, 'Nazik davranayım, iltifat edeyim' diye mi düşünüyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız bu binlerce yıllık devlet tecrübesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başbakanının benimseyeceği üslup değildir. Türkiye'den ağırlığını koyması beklenmektedir."
Başbakan Erdoğan'dan gerekli tavrı koymasını beklediklerini söyleyen Şener, "Bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını ve vatandaşlarımızın bırakılmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelenlerin Türkiye'den Suriye ve Irak'a geçiyor, orada çatışıyor olmaları, Suriye ve Irak ordusuyla çatıştıktan sonra yoruluyor ve kebap yemek için Türkiye'ye geliyor olmaları, Türkiye'ninde önemli bir riski kucağında, bağrında barındırdığını göstermektedir. Bu örgütler Türkiye açısından da risk oluşturmaktadır" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI