11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Deniz Baykal'ın hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Abdullah Gül, Baykal'ı ciddiye almadığını söylerken bazı AK Parti'lileri de topa tuttu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Gül, camiye girişinde karşılaştığı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Namazın ardından açıklama yapan Gül'e basının da yoğun ilgisi oldu.

Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında Türkiye'nin günlerdir merakla beklediği açıklamayı yaptı. Abdullah Gül, Deniz Baykal'ın iddialarını ciddiye almadığını belirterek, "Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı sınırlarını da aşarak nasihatte bulunmaya varacak kadar ileri gitti" diyerek AK Parti'lileri eleştirdi.

İşte Abdullah Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

Bir siyasetçinin parti içi hesapları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti. Ben hiç ciddiye almadım. Ben daha önceden biliyorum 367 meselesinin nasıl ortaya çıktığını...
 

"ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM Kİ..."


 Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı sınırlarını da aşarak nasihatte bulunmaya varacak kadar ileri gitti.


"BUNLARIN NASIL ORGANİZE OLDUĞU BİLİNİYOR..."


Bazı siteler sosyal medya başta olmak üzere AK Parti'nin kurulmasında büyük emek vermiş kişiler hakkında küfürler, ahlak ve edep dışı hareketlerde bulunuyor.  Bunların nasıl organize olduğu biliniyor. Ben ülkemin menfaati için görüşlerimi paylaştım paylaşmaya da devam edeceğim.
 

"TÜRKİYE KUTUPLAŞTI"


Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım. Ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Bilgimi, birikimimi de paylaşma sorumluluğum var. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Türkiye kutuplaştı, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını tehdit eden unsurlar var. Ülkenin ekonomik öncelikleri var. Muhakkak ki hükümettekilere yardımcı olmak gerekli.  Yurt dışından kaynaklanan tehlikeler var. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım.