Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, gazetecilerin Fethullah Gülen ile ilgili sorusuna, "Aile içi bir tartışma biz karışmak istemiyoruz. Umarım iyi bir şekilde sonuçlanır" diye cevapladı.
Ricciardone, veda ziyaretleri kapsamında TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Basına kapılı gerçekleşen ziyaretin ardından Riccardone, çıkışta gazetecilerin soruların yanıtladı. Veda ziyaretine geldiğini belirten Ricciardone, "Temmuz ayında görevim sona erecek. Beyaz Saray Büyükelçi'yi açıklayacaktır. Şimdiye kadar bu konuda bir ifade yok" dedi.
Gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin YouTube ile ilgili kararını sorması üzerine Ricciardone, "Memnuniyetle karşılıyoruz. Biz yargıç değiliz. Türk yasaları önemlidir. İfade özgürlüğünün artması ve ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi olumludur" diye cevapladı.
Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya ise Ricciardone, "Türk demokrasisine güveniyoruz. Ciddi demokrasilerde seçim sonuçlarını hiç kimse tahmin edemez. Türk demokrasisine, hukukuna, seçimlere güveniyoruz. Türk halkı kendi Cumhurbaşkanını seçeceğine inanıyorum ve Türk halkının 'bu benim adayım, seçildi' diyecektir" diye yanıt verdi.
Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak Ricciardone, "Güvenlik bütün demokrasilerde öncelikli gelir. Güvenliği ciddiye alırız. Ülkeniz de güvenliği ciddiye alıyor. Bu felaket trajediden birlikte derseler çıkarabiliriz" açıklamasında bulundu.

(HT/SS)