AVRUPA Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Partimizi kapatmaya çalıştılar. Kapatma davası açtılar, arkasından darbe girişimleri, postmodern darbe, e-muhtıra, şimdi de yeni moda çıktı; Dostmodern darbe. Hiç bir güç bizi inandığımız yoldan döndüremeyecek" dedi.
Burdur'da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katılmak için Burdur'a gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, programı kapsamında önce Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Valilik ziyaretinden sonra Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım programına katılan Çavuşoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkati çekti. AK Parti Hükümeti'nin 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum geçirdiğini, şimdi önlerinde bir yerel seçim bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu şöyle konuştu:
"Allah'ın izniyle, milletin inancıyla hepsinden zaferle çıktık. Milletin güveni arttı ve her seferinde başka sebeplerle bizi durdurmaya çalıştılar. Partimize kapatma davası açtılar. Arkasından darbe girişimleri, postmodern darbe, e-muhtıra, şimdi bir de yeni moda çıktı; Dostmodern darbe girişimi. Hiç bir güç bizi inandığımız yoldan döndüremeyecek."
Bakan Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti'nin Burdur'daki belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdi.