ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde partisinin aday tanıtım töreninde konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim onlara ihtiyacımız var. Avrupa'nın da bize ihtiyacı var. Biz Avrupa'nın değerlerine inanan bir ülkeyiz. Çünkü biz o standartları hak eden bir milletiz. Hak ettiğimiz o eşit ve onurlu üyeliği de elde edeceğiz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya'da aday tanıtım törenine katıldı. Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve Alanya Belediye Başkan adayı mevcut Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu tanıttı. 

ONURLU ÜYELİĞİ ELDE EDECEĞİZ

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği hak ettiğini söyledi. Avrupa'nın Türkiye'den, Türkiye'nin ise Avrupa'dan vazgeçemeyeceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Bizim onlara ihtiyacımız var. Avrupa'nın da bize ihtiyacı var. Biz Avrupa'nın değerlerine inanan bir ülkeyiz. Çünkü biz o standartları hak eden bir milletiz. Hak ettiğimiz o eşit ve onurlu üyeliği de elde edeceğiz" dedi.

'FENERBAHÇE TWİT'İ YANLIŞ YORUMLANDI

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Alanyaspor'un hazırlık maçında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmesinin ardından Twitter'den paylaştığı bir mesajının yanlış yorumlandığına değinen Çavuşoğlu, "Alanyasporumuzu kutluyorum dedim, çünkü Türkiye'nin liderini yendi. Fenerbahçe'ye de 'Anadolu takımlarının yanında olduğu için teşekkür ediyorum' dedim. Bunu tabi yanlış yorumladılar. Başka takımın taraftarları 'nasıl teşekkür edersin' diyor. Biz Egemen bey gibi hiç unutulmayan başka esprilere girmeyeceğiz. Galatasaraylı dostlarımızın tepkisini almamak için. Kimisi de 'Sen galiba Fenerbahçe'ye takılıyorsun. Fenerbahçe, Fethiyespor'a ve Alanyaspor'a yenilerek Anadolu takımlarına moral veriyor. Öyle bir yanın da oluyor' dediler. Tabi nereye çekerseniz" diye konuştu.