ÇAVUŞOĞLU: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Sabri Başköy'ü ziyaretinin ardından Çorum Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, güçlü Türkiye’nin ülkenin her yerine yatırımlar yaptığını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Adliye sarayları yapıyoruz, okullar yapıyoruz, hızlı trenler yapıyoruz, duble yollar yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu yatırımları görebilirsiniz. Büyük şehir hastanelerini Türkiye’nin her yerinde kurmaya başladık. Bu yatırımları sadece Türkiye sınırları içerisinde yapmıyoruz. Başbakanımızın liderliğinde nerede mazlum varsa sağlığa ihtiyaç duyan millet varsa biz oraya hastaneler yapıyoruz. Kırgizistan’da Bişkek’te, Sudan’da yaptığımız hastaneyi görürsünüz. Ve ülkemizle gurur duyarsınız. Birçok yerde seyyar hastaneler kurduk. Güçlü Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağı her yerde dalgalanıyor. Türk Hava Yolları'nın amblemi, TİKA amblemi, Türkiye’nin yurt dışındaki tüm kuruluşların hizmet bayrağını yurt dışında görebilirsiniz. İnsani yardım miktarımız 2.5 milyar doları aştı. Dünyada 4. sıradayız insani yardımlarda. Nerede bir soydaşımız, akrabamız varsa onun yanında güçlü Türkiye vardır."
Bugün yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile gurur duyduğunu ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Kim çelme takmaya çalışırsa, çalışsın, kim darbe vurmaya çalışırsa çalışsın asla boyun eğmeyeceğiz. Gücümüzü milletimizden alıyoruz. Sizin desteklerinizle milletimizin duasıyla her bir köşesindeki mazlumların duasıyla hiç yorulmadan, durmadan milletimize olan sevgimiz bitmeden yolumuza devam edeceğiz. Kim çelmeye takmaya çalışırsa çalışsın, darbe vurmaya çalışırsa çalışsın asla boyun eğmeyeceğiz. Millet üzerinde vesayet tanımayacağız. Darbe girişimleri oldu. E-muhtıralar gibi. Hep milletimize güvendik. Şantajlara, montajlara, dublajlara boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizi ve milletimizi güçlenerek çıkartacağız. Güçlü Türkiye zayıflatmaya çalışanlara milletimiz gereken dersi verecek. Bu ülkede sözü biz söyleriz. Bu ülkede kayıtsız şartsız egemenlik milletindir diyeceğiz" diye konuştu.

YÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)