KASTAMONU'nun Cide İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Nejdet Demir, 1986-1992 yılları arasında tahsilat servisinde memur olarak çalıştığı belediyede 2 dönemdir başkanlık yapıyor.
Evli ve 3 çocuk babası 53 yaşındaki Nejdet Demir, 1986'da Cide Belediyesi'nde Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahsilat Servisi'nde memur olarak iş başı yaptı. 1992'ye kadar burada çalışan Demir, kendi isteği ile işi bırakıp ticarete atıldı. İlçede restoran işletmeciliği yapan Demir, 1997'den itibaren ise inşaat müteahhitliğine başladı. Bu sırada siyasete giren Demir, 2004'te DYP'den Cide Belediye Başkanı seçildi. 2009'da bu kez Ak Parti'den aday olan Demir, ikinci kez başkan seçildi. Demir, 28 yıl önce memur olarak çalıştığı belediyede 2 dönemdir başkanlık yapıyor. Belediye Başkanı seçildikten sonra ticaret ve müteahhitliği bırakan Demir, 30 Mart'taki seçimler için Ak Parti'den yeniden aday adayı oldu. Partisinden 3 aday adayı daha olduğunu söyleyen Nejdet Demir, yeniden aday gösterilmeyi beklediğini söyledi.
Başkan Nejdet Demir, 6 yıl tahsildar olarak çalıştığı belediyeye yıllar sonra başkan olarak dönmesinin kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Ticaret yapmak için belediyeden ayrıldığında tekrar belediyeye dönmek gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Başkan Demir, "Ancak yıllar sonra Cide'nin sorunlarını çözmek, ilçemizi güzel yerlere getirmek için aday oldum ve seçildim. Başkan olduktan sonra müteahhitliği bıraktım. Müteahhitlikle belediye başkanlığını birlikte yürütmeyi etik bulmadım. Bu yüzden belediye başkanlığım boyunca hiç ticaret ve müteahhitlik yapmadım" dedi.