Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci,  Sarayköy’de dünkü mitingi sırasında partisinin rüzgardan yırtılan afişini düzeltmek isterken 5'inci kattan düşüp yaralanan 23 yaşındaki Onur Şeker’in hamile eşi, 22 yaşındaki Sema Şeker’i arayıp, "Geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, Denizli’de tüm partilere tuzaklara düşmememeleri için meydanlardan uzak durma uyarısında bulundu.
AK Parti’nin Denizli’deki Sandık Kurulu Toplantısı EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde basına kapalı olarak yapıldı. Toplantıya katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı, çeşitli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, şöyle dedi:
"Dün, Sarayköy’de halka seslendim. Mitingden sonra partilimiz Onur Şeker, rüzgardan yırtılmış afişi düzelmek için binaya çıkmış. 5 katlı binanın son katından düşmüş. Haberi duyunca yüreğimiz ağzımıza geldi 'Eyvah' dedik. Hastaneye gittik, doktorlar çok sayıda kırığının olduğunu, bacaklarında, göğüs kafesinde kırıklar, omiriliğinde zedelenme olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde Başbakanımıza olayı bildirdik. Başbakanımız aileleyle özel olarak konuştu, özel olarak ilgilendi, dua ettiğini söyledi. Hep beraber dua ettik. Sabaha kadar ameliyatlar sürdü. Gece boyunca hastaneden haberler aldım. Sürekli Başbakana mesajlarla haberleri ilettik. Sabah yine ziyaret ettim. Allah’ın mucizesi kendisini iyi gördüm. Yoğun bakımdan odaya çıkacak durumdaydı. Espiri yaptı, sevinçliydi. Biraz önce Başbakan beni aradı, sözlü olarak bir daha sordu, gerekli bilgiyi verdim. Allah sevdiklerine, ailesine bağışladı. Bizi çok üzecek olan kazadan sevinçle sonuca ulaştık."
“SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPAN MUHALEFETE TEŞEKKÜR ETTİ”
Bakan Zeybekci, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından sokakların yine karıştırılmaya çalışıldığını belirtip provakatif eylemlere karşı uyanık olunması konusunda çağrı yapan muhalefet partilerine teşekkür etti. Berkin Elvan’ın ölümüne kendilerinin de çok üzüldüğünü vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:
"Gezi olaylarında yaralanan Berkin çocuğumuzu kaybettik. Sebebi ne olursa olsun bir insan ölmemeli, bir insan canını kaybetmemeli. Gezi olayları sırasında yavrumuz olmaması gereken yerlerde, olmaması gereken insanlar tarafından kullanılan yavrumuzdur. Berkin Elvan kazara, istenmeden yaralandı. Polisin orada nişan alarak gaz bombası atması söz konusu değil. Yavrumuz kaza sonucu yaralandı. Uzun bir hayat mücadelesi verdi ama maalesef kaybettik. Kaybedilen her yavru bizim yavrumuz. Allah rahmet eylesin, Berkin yavrumuz inşallah sabidir. Öbür tarafta annesine ve sevdiklerine şefaat edecek, inşallah onları bekliyor olacak. Bu olayı suistimal ve istismar eden, kullanan kesimler oldu. Eylemler esnasında bir cana daha kıyıldı. Birileri tarafından cinayet üstlenildi. İbret alınacak bir şey."
"PARTİLER ALANLARA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILACAK”
Nihat Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tüm siyasi partilerimize de tuzaklara düşmememesi için bu alanlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Başta AK Parti, CHP, MHP, BDP tüm siyasi partiler bu alanlara çekilmeye çalışılacaktır. Özellikle gençler çekilmeye çalışalacaktır. Başka şeyler de yapılacaktır. Ne olur bu alanlara girilmesin. Önceki gün Hasan Celal Güzel’in yazısını okudum. 68 kuşağında olayları provake etmek için kendi içinden de masum insanların katledildiğini, olayları ateşlendirmek için kullanıldığını söylüyor. Yazısında anlatıyor. Bunlar olabilir, beklenebilir şeyler. O insanlar için canın kıymeti, anaların göz yaşlarının kıymeti yoktur. Onlar bu ülkeyi karıştırıp, başka noktalara götürmek isteyen, satılmış ruhlar ve beyinlerdir.”
"BAŞBAKAN HAMİLE OLAN GELİNİMİ ARADI"
muhabirinin, Sarayköy’de yaralanan oğlu Onur Şeker’in tedavi olduğu Denizli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesi’nde beklerken bulduğu Kerim Şeker de Başbakan Erdoğan’ın kendilerini arayıp, "Geçmiş olsun” dileğinde bulunduğunu söyledi. Şeker, "Başbakan, dün akşam gelinim Sema Şeker ile görüştü. Hamile olan gelinip, olayın büyük şokunu yaşadı. Şu an Başbakan ile ne konuştuğunu bile hatırlamıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de iki kez hastaneye geldi, ilgilendi, teşekkür ediyoruz" dedi.
AK Parti Sarayköy Gençlik Kolları Başkanı Sadık Başar da Başbakan Erdoğan’ın başhekimi arayıp, Şeker’in sağlık durumunu sorduğunu belirtip, "Teşekkür ediyoruz" dedi.

FI,RÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)