İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, kamuda çalışmaya başlamasının 40’ıncı yılında, kaykakam vekili olarak ilk görev yaptığı Denizli’nin Çal İlçesi’ni ziyaret ederek eski dostlarıyla hasret giderdi.
Çal’da Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Çal Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Gündüz ve Çallılar tarafından karşılanan Muammer Güler, ilk olarak, 40 yıl önce vekillik yaptığı kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlıktan basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Güler, Diyarbakır’daki BDP Gençlik Kongresi’nde Türk bayrağının indirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Polis gerekeni yapmıştır. 8 kişi gözaltına alındı. Bu milletin bayrağına tahammül edemeyenlerin demokratik siyaset yapması da mümkün değil" diye konuştu.
Taraf Gazetesi’ninde yayınlanan Fetullah Gülen Cemaati’ne yönelik MGK belgesiyle ilgili fazla konuşmak istemediğini kaydeden Güler, "Elinde belgesi olan gerekli kurumlara versin. İlgili kurumlar gerekeni yapar. Ben bunların iyi niyetli çabalar olduğuna inanmıyorum" dedi. Güler, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak da hukuk devletinde gerekenin yapılacağını söyledi.
Muammer Güler, daha sonra, 2006 yılında Çal Belediye Meclisi’nin aldığı kararla isminin verildiği Muammer Güler Caddesi'nin resmi açılışını yaptı. Güler, Çal Huzurevi’nin temelini attıktan sonra Denizli’nin Serinhisar İlçesi’ne gitti.