İŞÇİ Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, İzmir’de üye sayısı 400 bini geçen AK Parti’nin, sahte belgelerle üyelikler yaptığını öne sürdü. Şen, 1992 yılından beri partili olan İşçi Parti İl Saymanı Sinan Gözek, Buca İlçe Başkanı Ramazan Çalışkan ve Karabağlar üyesi Nihat Çıtak’ın bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapıldıkları için İP’ten de üyeliklerinin düşürüldüğünü söyledi.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, İşçi Parti İl Saymanı Sinan Gözek, Buca İlçe Başkanı Ramazan Çalışkan ve Karabağlar üyesi Nihat Çıtak’ın haberleri olmadan AK Parti’ye üye yapıldığını Yargıtay’ın her iki partiye üyelik nedeniyle İP’ten de üyeliklerini düşürdüğünü söyledi. Şen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ekim’de İzmir’de düzenlediği toplantıda partisinin İzmir’deki 400 bininci üyesine rozet taktığını hatırlatarak, "AK Parti’nin İzmir’deki üye sayısı gerçek değildir. Bu parti üye kayıtlarında sahtecilik yaparak, 400 bin üyeye ulaştıklarını ileri sürüyorlar" dedi.
Şen, İP Genel Sekreterliği’nin 17 Temmuz 2013 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yazılı talepte bulunduklarını ve bazı üyelerin mükerrer olduğunu gördüklerini belirterek, basın toplantısında internetten Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Siyasi Parti Üyelik Sorgulama sayfasını açıp Sinan Gözek, Ramazan Çalışkan ve Nihat Çıtak’ın TC kimlik numaralarını girip üyeliklerini sorguladı. Üç yöneticinin de aktif üyeliği AK Parti’de pasif üyeliği İP’te görüldüğü için her iki partiden de üyeliklerinin düşürüldüğü görüldü.
Üç partili de 1992 yılından beri İP’e üye olduklarını, AK Parti’ye sadece protesto ve eylem için gittiklerini belirtti. Şen, şöyle konuştu:
"AKP bu arkadaşlarımızı kendilerinden habersiz sahtecilik yaparak kimlik bilgilerine nasıl ulaştığını bilmediğimiz bir şekilde Yargıtay’a bildiriyor. Yargıtay da başka iki partiye üyeliği göründüğü için iki partiden de üyelik kaydını düşürüyor. Özellikle hiçbir partiye üye olmamış vatandaşlar Yargıtay’ın bu sayfasından üyelik kontrolü yapabilir. Çünkü AKP özellikle onları seçiyor. İlçe seçim kurullarına dilekçe verebilirler. AKP herhangi bir beyan, form olmadan kimlik bilgilerini kamu daireleri üzerinden ele geçirdiği kişileri, Excel tablolarında üye gösteriyor. 2011 genel seçimlerinde 924 bin 976 oy alan bir partinin 400 bin üyesinin olması mümkün değildir. 400 bin üyesi varsa neden 30 Ekim Gündoğdu Mitingini iptal etmiştir. 29 Ekim’de aydınların Gündoğdu’da buluşacağını anlamıştır ve AKP’nin İzmir’de 400 bin üyesi bulunmamaktadır."