Başbakan Binali Yıldırım, hayır propagandası yapanların ‘ülke bölünecek’ dediğini hatırlatarak “Bu referanduma ‘evet’ deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa ‘evet’ der” ifadelerini kullandı. Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada referandum sürecini ve terörle mücadeleyi değerlendirdi. Yıldırım şunları söyledi:
Avrupa’da uğradığımız her ülkede milletin 15 Temmuz’da yazdığı “Millî İrade Destanı konuşuluyor. Şimdi bu destanı taçlandırmak vakti geliyor. Millî iradeyi tanklar, uçaklar, darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafaa ettik, artık sandığa gideceğiz. Milli iradeyi garanti altında, daha etkin kılacağız. Sözde demokrasi değil etkili temsil için evet. 15 Temmuz’da 248 şehidimizin kanına giren hain darbeci teröristler bir daha cesaret bulmasın diye, Kandil’e selam duranlara millete selam durmayı öğretmek için Pensilvanya’nın karşısında hazır ola geçenlere sadece milletin karşısında hazır ola geçeceğini öğretmek için, evet.
 ÖNCE KANDİL ‘EVET’ DER
Siz bakmayın ‘hayır türküsü’ ile milletin içini karartan felaket tellallarına. Ne diyor bu tellallar, ‘Efendim ülke bölünecek.’ Bu referanduma ‘evet’ deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa ‘evet’ der. Onların amacı Türkiye’yi bölmek değil mi zaten? Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi? 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi bölmek isteyen FETÖ terör örgütü ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Pensilvanya’daki fitne yuvasından ‘hayır’ oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye ‘evet’ derler mi? Demezler, o yüzden hayır diyorlar.
Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Nerede bulmuş bu ilhamı? Şili’de. Adamlar bir film yapmış CHP de ondan medet ummuş. Şili’ye kadar uzanacağınıza Şile’ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine, kasabalarına gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız bizim bilgilerden daha çoğunu size orada öğretirlerdi. Kafa bu halkın aklına, irfanına, idrakine güvenmiyor. Akıl dendiğinde adamın aklına uzak diyarlar geliyor.
KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
 Dün (önceki gün) Bakanlar Kurulu’nda Fırat Kalkanı Harekatı’nı da konuştuk. Daha ötesini, Menbiç ve Rakka’yı konuştuk. Şu bilinmelidir ki Türkiye’nin etrafını terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen olsun, ister kardeş olsun, bunların topunun bu ülkeye tehdit olmayacak şekilde kökünü kazıyacağız. 
FETÖ elebaşına gelince, ABD’li yetkililerle iade konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni yönetimin bu konuda daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun FETÖ gelecek hesap verecek.
Grup konuşmasında öğretmen adayları için de bir müjdelerinin olduğunu söyleyen Yıldırım, 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdiklerini, buna ilişkin işlemlerin mart ayında başlayacağını aktardı.