SONER HÜSEYİN YALÇIN KİMDİR?


Soner Yalçın, her ne kadar alaylı bir biçimde kendisinin Selanik doğumlu olduğunu söylese de Cemile Yalçın ve Mehmet Ali Yalçın'ın oğlu olarak 1 Ocak 1966'da Çorum'da doğmuş. Babası gıda ticareti ile uğraşan bir tüccarmış.

Üniversite eğitimine Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nda tamamlamış. Bazı kaynaklara göre bir müddet sağlık memurluğu ve sünnetçilik yapmış. (Eğer Sünnetçiliği de gazeteciliği ve araştırmacı yazarlığı gibi ise, bir hayli kişi sakat kalmıştır diye düşünüyorum.)

1987'de “2000'e Doğru” adlı dergide çalışmaya başlamış, bir süre Ankara bürosunda muhabirlik yapmıştır. Burada Serhan Bolluk, Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek’le birlikte çalışmış, 6 Mayıs 1990'da Ankara İstihbarat Şefliğine getirilmiştir. 1993/94 yılları arasında günlük olarak çıkan “Aydınlık” gazetesinde çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir süre Doğan Yurdakul'un “Siyah – Beyaz” gazetesinde çalıştı.

1996 yılında televizyonculuğa giriş yaptı. Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başladı. Aynı yıl içerisinde Star TV'ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Türk kamuoyunda bir hayli tartışılan kitaplarını basmaya başladı. CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'le birlikte “5N1K” adlı programı hazırladı. “Kurtlar Vadisi” adlı dizinin ilk iki yılında, konsept danışmanlığını üstlendi. CNN Türk'te yayınlanan “Oradaydım” adlı politik belgeselin hazırladı. 4 Şubat 2007 tarihinden itibaren Hürriyet gazetesinde, pazar günleri “Not Defteri” adlı köşede yazmış, ODA TV davası kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde tutuklanınca, Mart 2012'de işine son verilmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Soner Yalçın neden dönüp duruyor?

SONER HÜSEYİN YALÇIN BİR ZAMANLAR YANINDA YETİŞTİĞİ DOĞU PERİNÇEK’TEN VE AYDINLIK'TAN AYRILDIKTAN SONRA AYDINLIKÇILAR TARAFINDAN MİT'Çİ OLMAKLA VE MİKTAD ALPAY'IN EKİBİNDE YERALMAKLA SUÇLANDI.

Soner Hüseyin Yalçın bir zamanlar yanında yetiştiği Doğu Perinçek’ten ve Aydınlık'tan ayrıldıktan sonra Aydınlıkçılar tarafından MİT'çi olmakla ve Miktad Alpay'ın ekibinde yer almakla suçlandı.

Soner Yalçın’da karşılık verince, Ergenekon soruşturması başlayınca dek Doğu Perinçek ile mahkemelik olup kıyasıya çatıştılar, birbirleri aleyhine ne kadar bilgi varsa patlattılar. Bu dönemde Soner Yalçın, Prof. Yalçın Küçük’e yanaştı ve onun yardımcısı oldu.

KAYNAK:MEHMET EYMÜR