Kendisini Marxist-Leninist siber suç örgütü Redhack lideri gibi gösteren Taylan Kulaçoğlu (KizilCanYildiz)hakkında dava dosyasındaki ilginç detay gün yüzüne çıktı.
Fransa'da çok sayıda kredi kartı bilgisini Papağan adı verilen cihazla kopyalamak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından hakkında yürütülen dava sürecinde Fresnes Hapishanesi'nden (Centre Pénitentiaire de Fresnes) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu'nun mahkeme kararının kesinleşmesiyle birlikte Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı.
Gezi süreci boyunca Fransa'da olan Taylan Kulaçoğlu'nun asker kaçağı olmasına rağmen Türkiye'ye ani dönüş kararının ardındaki nedenleri araştıran emniyet birimleri kabarık bir suç sicili ile karşılaştı.
Hırsızlık , nitelikli dolandırıcılık gibi suçlarının yanısıra
2013 yılında birlikte uyuşturucu partisi yaptığı 16 yaşındaki Melinda P.ye tecavüz suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasında tanık olarak gösterilen Abdulaye Trind (22)'in yaralanmasıyla ilgili "azmettirmek"ten de suçlu bulunduğu ortaya çıktı.
Gezi sürecinde KizilCanYildiz kullanıcı adıyla twitter üzerinden yayınladığı mesajlarda  kendisi de yapılan protesto eylemlerine katılıyormuş gibi çağrılarda bulunan Taylan Kulaçoğlu'nun yargılanmasına Ankara'da devam ediliyor.
Siber suç örgütü Redhack'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığını iddia ettiği siber saldırının bilgilerini Stratfor Stratejik Danışmanlık şirketini hacklediği ve kişisel bilgileri kamuyla paylaştığı gerekçesiyle halen California'da tutuklu olan Jeremy Hammond (28) dan aldığı da edinilen bilgiler arasında.
Jeremy Hammond halen California Correctional Institute hapishanesinde tutuklu ve kesinleşen 10 yıl hapis cezasını dolduruyor.


Kaynak : AYYILDIZ TİM RESMİ TWİTTER HESABI