Burdur'da, evliyken öz dayısı Hüseyin B.'ye kaçtığı iddia edilen Havvali Ç.'ye 100 bin lira manevi tazminat davası açan eşi Süleyman Ç. dayısına kaçan eşinden 7 bin 500 lira manevi tazminat kazandı.

DAYISINA KAÇTI

Merkeze bağlı Bereket Köyü'nde çiftçilik yapan 26 yaşındaki Süleyman Ç., 3 Kasım 2012'de çalışmak için gittiği tarladan akşam eve geldiğinde eşi 19 yaşındaki Havvali Ç. ile kızı 16 aylık Z.N.Ç.'yi bulamadı. Aynı köyde yaşayan kayınpederi Mehmet Baki U.'nun evine giden Süleyman Ç., orada da olmadığını görünce kayınpederiyle birlikte eşini aramaya başladı. Süleyman Ç., eşinin çok sevdiğini bildiği dayısı 23 yaşındaki Hüseyin B.'nin yanında olabileceği düşüncesiyle kayınpederiyle birlikte Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne gitti. Süleyman Ç., eşinin çobanlık yapan Hüseyin B. ile kaçtığını öğrendi.

100 BİN LİRA İSTEDİ

Süleyman Ç., Hüseyin B. ile kaçtığını iddia ettiği eşi Havvali Ç.'den boşanmak için dava açtı ve 100 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu. Burdur Aile Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmada Süleyman Ç., avukatı Mehmet Öztürk ile eşi Havvali Ç. hazır bulundu.

Süleyman Ç.'nin avukatı Mehmet Öztürk, tarafların evliliklerinden çocukları olduğunu, davalının öz dayısıyla kaçarak bir anneye yakışmayacak yüz kızartıcı ve toplum içinde kimsenin hoş görmeyeceği davranışta bulunduğunu ileri sürerek, tarafların boşanmalarını talep etti. Çiftin kızları Z.N.Ç.'nin velayetinin babaya verilmesini isteyen Öztürk, müvekkili için 100 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini talep etti.

'ZORLA EVLENDİRİLDİM'

Havvali Ç. ise eşi Süleyman Ç. ile 17 yaşındayken ailesi tarafından zorla evlendirildiğini iddia etti. Bir çocuklarının dünyaya geldiğini anlatan Havvali Ç. "Eşim bana kötü davranıyordu. Öldürmekle tehdit etti. Bu nedenle 3 Kasım'da kızımı yanıma alarak sorunlarımla yakından ilgilenen Denizli'deki dayımın yanına gittim" dedi.

GÖNÜL İLİŞKİSİ YOK

Dayısıyla aralarında herhangi bir 'gönül ilişkisi' bulunmadığını savunan Havvali Ç., çocuğunun velayetinin kendisine verilmesini, düğünde takılan 14 altın bileziğin iadesini, kendisi için aylık 350 lira, çocuk için 300 lira tedbir nafakasına, 20 bin lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminata hükmedilmesini istedi.

7 BİN 500 LİRA ÖDEYECEK

Taraflarının ifade ve savunmalarının adından kararını açıklayan mahkeme, çiftin boşanmasına, çocuğun velayetinin babaya verilmesine, 7 bin 500 lira manevi tazminatın Havvali Ç.'den alınarak Süleyman Ç.'ye verilmesine, davalının taleplerinin ise reddine karar verdi.